Ha szerelő jön a lakásba és kávét kér, én elutasítom, akkor melyikünk a bunkó?
Illik neki kávét főznöm?
Illik neki ilyet kérni?
8-as vagyok.
Úgy néz ki, a többség nem fogja fel, hogy itt nem egy kávéról van szó, hanem másról: viselkedésről, szakmai hozzáállásról, gerincről.
"Illik megkínálnod kávéval, ekkor neki illik visszautasítania."
Ez nem valódi kínálás. Ez csak megjátszott modorosság. Illik visszautasítania?! :D Akkor ne is kínáld ha nem akarsz neki adni és a visszautasítást várod.
már ne haragudjatok de ennyi hülyeséget ...
úgy látom, agyára ment már sok mindenkinek az illik meg nem illik.
ugyan már, bemegy, kér, kap, ennyi, most mit kell ezen ennyit tökölni?
Na látom kevés a tapasztalat, de sokaknak igaza van és sokaknak nem, ez egyik a neveltetés kérdése kit hogyan és mire neveltek, a másik meg az etikett.
Én az építőiparban dolgozok, már több évtizede és lakossági szolgáltatást is végzünk nem csak iparit. Amikor én tanuló voltam, és különböző helyekre jártunk gyakorlatra, magánházaknál és lakásoknál, ott a mestereim sosem kértek kávét de mást sem, ritka volt, hogy megkínáltak a tulajdonosok, de előfordult, még a budai részen is kaptam napi 3 kapucsínót, pedig nem is kértem. Ez a 80 és 90-es években volt, én több mint 20 év elteltével sem kérek kávét, sehol. De általában megkérdezik kérek e? Elfogadok e? A legtöbb szakiparos korán kell, én hajnal 5-kor és akkor általában iszom kávét, kivéve ha sietek, vagy késésben vagyok.
Alapvetően pofátlanság bármit is kérni, egy tulajdonostól, ahova dolgozni ment az ember. Mivel épületgépészettel, épületvillamossággal, lakás és ipariklímák szerelésével foglalkozunk sokszor előfordul, hogy hétvégén is kell dolgozni vagy estig tart a szervizelés/karbantartás, a minap 22:00 óra körül végeztem, ott megérdezték este kérek e kávét mivel már lenyomtam 14 órát elfogadtam, jól jött a friss koffein adag. 23 órára otthon is voltam, 5-kor meg kelés :)
Szóval vannak esetek amikor jól jön az embernek egy kávé, főleg aki kávézik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!