Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A romák többsége miért nem...

A romák többsége miért nem tanul rendesen?

Figyelt kérdés

Az én környezetemben egy olyannal sem találkoztam, akinek érdeme lett volna a tanulás.

Ti ismertek értelmes roma embereket?

2017. szept. 1. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Kevés család van ami ösztönző de az illető jelleme és a környezete sokat számít . A csürhe a folyamatos ellenállással bosszút áll aki kiválik vagy értelmesebb , a négerkedés és a rendszer kijátszása suttyóskodás menőbb és kifizetődőbb , ez a marhaság ami motiválja a nyomikat . Aztán ha tutira nyomorultak nincs ruha stb akkor nem megy be suliba elszökik meglóg a kellemetlenségek elől . Arányaiban nálunk magyaroknál is sok a tré arc , az iskolai végzettség az előrébb jutásban nem számít mindenkinél .
2017. szept. 1. 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Olyan közegből jönnek, ahol nem divat a tanulás.

"Ti ismertek értelmes roma embereket?"

Igen. Egyik művész, másik iskolaigazgató. Bár az utóbbi nem 100%-ban cigány.

2017. szept. 1. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Én ismerek, biológus vagyok és az egyik felsőbbéves roma volt, azóta kutató
2017. szept. 1. 18:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem Horváth József rákkutatóról beszélsz?
2017. szept. 2. 18:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem, őt máshogy hívták de nem ugrik be hogy
2017. szept. 2. 19:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát én részben cigány vagyok és tanultam rendesen, de inkább azért, mert anyámék "rávettek". Elég szigorú szülők. De bennem is megvan a lustaság, tehát, ha nem rúgtak jól seggbe, akkor leginkább nem csináltam semmit.

Meg amikor tanultam, akkor is inkább igyekeztem gyorsba letudni, hogy mehessek mást csinálni.

Meg volt még egy olyan rossz szokásom, hogy az utolsó pillanatban, a lehető leggyorsabban megcsinálni mindent, vagy nagyon hamar az egészet. Beosztani nem tudtam.

De egyébként ismerek olyat, aki jól tanult és nem is kényszerből és a származás is stimmel.

2017. szept. 6. 17:31
 7/7 anonim válasza:
100%
Én is roma vagyok.21éves 6 évet tanultam.Ápolónő vagyok, kórházban dolgozok, közben csinálom a diplomás ápolóit.És az én szüleim nem igazán támogattak, pénzileg sem.Sajnos hogy ilyen a legtöbb roma, hogy gyorsan családot alapitanak tizenévesen,és sirnak, hogy nincs pénzük pedig a legtöbb esetben ők a hibásak érte.
2018. júl. 9. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!