Szerintetek javulni tendenciát mutat a Cigány-Magyar együttélés? Nem Kérek rasszista véleményt, az írjon aki rendesen tud fogalmazni!
Tényleg a túlszaporodás a legnagyobb probléma. Ha tetszik, ha nem, a cigány, mindig is egy kártékony nép volt, nem hiába már a középkori királyaink is ki akarták űzni őket az országból, csak hát "csalánba nem üt a mennykő".
Persze vannak normális cigányok, nem is velük van a baj, ha nem az ilyen "Rikárdó-félékkel", ahol vannak vagy 10-en egy családban, és csak várják a segélyt. Normális ember ugye nem kölkedzik 5-öt úgy, hogy még a 8 általánosa sincsen meg. Normális ember nem a segélyre hajt, hanem megtervezi az életét, még akkor is, ha hátrányos helyzetű.
A probléma felszínét látják csak az emberek. Hagyományőrző cigóval dolgoztam pár éve és ő mesélt 1-2 dolgot a szokásaikról. Anno náluk a sok gyerek nem azért volt mert segélyt kaptak, hanem mert ez volt a szokás. Vándorló nép voltak, illetve szt István hívta be őket mert sok mindenhez értettek. Azóta történt elkorcsosulást nem tudom mire vélni.
20 éve épp h éltem, így csak azt tudom mondani amit mostanában látok: egyre többen vannak (de még így is kevesen) akik ki akarnak törni, mert felfogják hogy ez nem állapot. DE! nem igazán tudnak, a műveltséget nem csak tanulni kell, a környezet amiben felnő az ember nagyon befolyásolja a jellemét. Lehet hogy ki akar törni, de nem fog tudni, ha otthon még normálisan magyarul sem tud megtanulni.
Kell Magyarországnak egy cigány család akik a jót mutatják, a követendő utat (pl amerikában ilyen a "jó néger" törvény).
Nem igazán mondanám magam jó embernek, csak szerencsém volt és egy jó embert ismertem. S 200 méterrel lakom a cigányteleptől.
Nem a lopással van a gond. Hanem az értelmetlen lopással. Nálunk a jegyző megmondta, hogy nem ad annak segélyt, aki mercivel megy érte (majdnem rágyújtották a házát :D még a hírekben is benne volt).
Csak az a baj, hogy sokszor nem azért lop, mert ne lenne más megoldás, vagy mert éhezik a gyerek (mert erre kapnak családi pótlékot, segélyt, mindenféle helyi támogatást). Hanem elmegy a pénz italra, cigire, szórakozóhelyekre, játékgépbe. Sokszor látni, hogy drága cuccokban feszítenek az utcán, plázákban azok, akik pl a teszkóból lopják a drága parfümöt, miegymást. Nem tipikusan az "éhezik otthon a gyerek, ezért lopok" szituáció szokott fennállni. Nem kenyeret szoktak lopni.
Régen azért volt velük kevesebb gond, mert törvényileg kötelezve volt mindenki a munkára. Nem lebzselhettek szabadon, kevesebb szabadidejük volt. Lekötötték az energiájukat, így kevesebben sántikáltak rosszban.
Nem, kérdező, te sem látod a lényeget.
Az együttélés ma egyszerre javul és romlik. Van nagyon kevés ember mindkét oldalon, akik megértették a probléma lényegét, nekik nem okoz gondot az együttélés. Számuk lassanként nő, de messze elnyomja a hangjukat a szitkozódó tudatlan többség, akiket vastagon vezet meg egy szűk réteg mindkét oldalról. Mondjak példát erre? A nagy vezető és az ő nagy barátja, aki minden lében kanál, minden lényegtelen de látványos eseményen tetszeleg és nyomja a sódert, és mindketten minőségi munkát végeznek "saját népük" lerablásában és birkává nevelésében.
A romák lopnak csalnak hazudnak. Csak éppen nem a "romaságuk" miatt, hanem azért, amiért ezt teszi a világon bárki hasonló helyzetben. Nem tanulnak, mert a tanulásnak vannak elemi feltételei. Éhesen például nem lehet. Meg úgy se, ha valakit a részeg apja ver közben. Úgy se, ha lopni kényszerítik, mert valamiből élni kell. Akiknek nagy hangjuk van, hogy a romák nem dolgoznak, igazuk van. De javasolnám, ezek a nagy pofájúak jöjjenek elvégezni a munkámat. Ha elvégzik, percenként fizetek százezret. Ha nem végzik el, percenként fizetek egy nagy maflást. Aztán úgy fél óra múlva lehet jönni megnézni a sok hullát.
Eddig én csak kétféle embertől hallottam roma ócsárlást. Az egyiket folyamatosan meglopják és kétségbeesésében már másra nem telik. A másik az a nagy többség, aki bár dolgozhat keményen, nem sok fogalma van a társadalom működéséről, és nem sok minőségi értékteremtésre képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!