Szerintetek javulni tendenciát mutat a Cigány-Magyar együttélés? Nem Kérek rasszista véleményt, az írjon aki rendesen tud fogalmazni!
"Az a baj, hogy a többségi társadalom komoly erőfeszítéseket tesz az integrációjukra, a legtöbbjük erősen ellenáll."
Ez egy tévhit. Illetve néha igaz, de ott az integrációs törekvések a rosszak: vagy a módszer hibás, vagy csak felületében akarja kezelni a problémát, és a gyökerei megmaradnak. Tudom, hogy nem kellemes magunkba nézni, de ez bizony a mi felelősségünk.
Elsősorban a kérdezőnek ajánlom:
gumiszoba.com/2014/10/17/ --> google-ba beírva a 4. link
Én is hozzá szólnék noha én a fiatalabb 18 éve korosztályt bővítem itt.
Érdekes dolog cigány magyar együttélés noha mondjuk az én községembe nem nagyon laknak romák főleg nem a szomszédságomba így erről a részről nem tudok beszélni pontosan de mással kapcsolatba kifejteném a véleményem.
Én egy magyar srác vagyok és kétélű dolog ez "ismerkedés".
Tehát nagyon sok roma ismerősöm van akivel jót elröhögök haverkodok egyrészt szerintem hozzáállás kérdése hogy ki hogy ki ez emberekkel.
Nekem egyaránt van negatív illetve pozitív élményem.
De ez elmondható ugyanúgy magyarokkal kapcsolatba is hogy vannak bunkók meg rendesek.
Szerintem a probléma az más környezetbe nőnek fel mint az átlag. Más erkölcsi normákat várnak el tőle roma kortársaik tehát mint ahogy mi is kapunk egyfajta erkölcsi nevelés a családtól barátoktól úgy ők is.
És tegyük a szívünkre kezünket honfitársaink de az is számít hogy mi hogy állunk az egészhez hozzá
Összegezve: A probléma pont a roma etnikumokkal van hanem ezzel az elrontott társadalmi beilleszkedéssel amit az alapjától kellene megváltoztatni család szinten társadalmi szinten és így hosszú évek múltán talán lenne eredménye
UI: Előző vagyok és még annyit hogy én általában minden emberhez kedvesen és segítőkészen állok oda és érdekes mód ezt is kapom vissza fele javarészt.
Érdemes ezen elgondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!