Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Németországban miért vannak...

Németországban miért vannak ennyire furcsa higiéniás szokások?

Figyelt kérdés

Amikor kiküldetésen voltam, akkor figyeltem meg, hogy milyen furcsa szokásaik vannak.

Én nem vagyok tisztaságmániás, aki mindent Domesztosszal mos le, meg 5 percenként kézfertőtlenítőt használt, de a németek (bajorok) nálam kiverték a biztosítékot.

A munkahelyen nálunk úgy indult a reggel, hogy team reggeli, természetesen csak virsli sörrel(!).A virslit a vízforralóval főzték meg.Ami elég puritán, de oké, de utána ki sem mosták és úgy forraltak benne újra vizet a kávéhoz,teához.

Ugyebár, amikor itthon virslit főzök a víz utána olyan "ragacsos" lesz, meg virsliszagú.

A másik a fürdés.

Szerintük heti 3-nál többször nem kell, mert árt a bőrnek.

Ezért van olyan vízkőmentes fürdőjük általában, mert keveset használják, én otthon hetente vízkőoldózom az egészet, mert különben ronda lenne.

Rám azt hitték, biztos valami betegségem van, azért fürdök naponta.

Nálam teljesen természetes az esti fürdés, mivel a smink így jön le teljesen, továbbá a dezodort parfümöt is le kell mosni.Inkább az árt a bőrnek,hogy a dezodort nem mossuk le.

2017. aug. 25. 16:46
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell smink, meg ilyen szarságok, és akkor nem lesz mit lemosni. Egyszerű ez, kérem szépen! Egyébként ha nem izzadsz meg napközben, tényleg felesleges naponta fürdeni, elég az intim részeket tisztítani.
2017. aug. 25. 16:59
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

A bőrödnek a sok smink árt legjobban. Ha nem károsítja a bőrt az állandó tusolás, fürdés.Miért használsz után bőrápoló szereket( amik vegyszerek)?

A bajoroknak van igazuk. Nem csak a vizet nem pazarolják, de a környezetet sem szennyezik feleslegesen. Anélkül is meg lehet mosakodni, ahogy nálunk is így volt, nagyanyáink korában.

Csak Magyarországon van ez a fürödj állandóan mánia.

2017. aug. 25. 17:00
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Én nem sminkelem magam, de nem tudom elképzelni, hogy ne fürödjek naponta
2017. aug. 25. 17:17
 4/10 anonim ***** válasza:
9%

Minek smink? Felesleges, csak tönkreteszi a bőrödet :)

Egyébként én szeretek minden este lefürdeni.

2017. aug. 25. 17:20
 5/10 TappancsMancs ***** válasza:
74%

A fürdésnek semmi köze a sminkhez, a smink miatt elég egy sminklemosó és arcmosás. Izzadni meg izzadunk egyfolytában akkor is ha kényelmi testhelyzetben ülünk és semleges hőmérséklet van. Este alváskor is hiába nem mozgunk. Gondolom olyan módon is gondolkodnak ezekről.

A fürdő meg heti 3x-i fürdéstől is vízköves lesz és szappanlerakódásos ha nem tisztítják.

2017. aug. 25. 23:02
 6/10 anonim ***** válasza:
17%
Hát ilyen szempontból a németek rettentő igénytelenek. A fiam osztálytársai közül volt nálunk pár, de iszonyat. Valamelyik nem fürdik csak szerdán, meg szombaton, zsíros volt a hajuk, a fülük, és büdösek voltak. Koszos köröm, koszosan fekszenek az ágyban. A nejem takarított egy családnál, azt mondta néha egy marék homokot szedett ki az ágyneműből, amikor cserélte. A nők szintén ilyen igénytelenek, nem takarítanak, nem főznek, baromi lusták.
2017. aug. 26. 10:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta Németországban élek, de ilyet még nem láttam és nem is hallottam ilyenről. Napi tisztálkodás teljesen normális, vagy maximum minden másnap. Vízforralóban sem láttam még senkit sem virslit főzni, se munkában, se iskolában, se otthon. Lusta emberek mindenhol vannak, magyaroknál is 100%, hogy találnál pár ilyet.
2017. aug. 26. 23:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Pedig tényleg így van. Legalábbis itt ahol élek, itt is néznek rám mint az ufóra, hogy bammeg ez mindennap fürdik...
2017. aug. 27. 12:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Valóban vannak olyan területei az országnak, ahol heti 2-3nál nem fürdenek többet. Ahol gyerekkoromban éltem, Düsseldorf/Köln környékén, a napi zuhanyzás volt a természetes, de pár éve Würzburgban is dolgoztam egy ideig, na ott volt olyan kollega, aki a heti 1-2 fürdés híve volt. Ez még hagyján lenne, de ráadásul konyhán dolgoztunk 50 fokban. Képzelheted...
2017. aug. 27. 21:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Stuttgart környékén itt mi minden egyes nap fürdünk.

Viszont az a majomarcú nő a szomszédos pékségben puszta kézzel fogja meg a zsemlét meg a kenyeret. Nem húz kesztyűt. Utána meg az aprópénzt. És nincs a közelben más üzlet. :

2017. aug. 30. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!