Ti milyen furcsa szokásokat/népszokásokat ismertek?
Nemrég láttam a tv-ben egy filmet a kumarikról, akik Nepálban istennőként tisztelt kislányok. Szerintem tök érdekes/furcsa hogy 3-4 évesen kiválasztanak ilyen lányokat akiket szerzetesek nevelnek, majd 10-12 éves korukban megszűnik ez a ,,státuszuk" , majd iskolába és közösségbe mehetnek, adig viszont még csak nem is tehetik le a lábukat a földre, tehát meg kell tanulniuk újra járni.
De a Kis menyasszony című sorozat is nagyon jól bemutatja a közelkeleti kultúrákat, pl még mai napig is van, hogy már gyerekként összeadják őket. Meg ha egy lánynak meghal a férje, arról csak a lány tehet, és az özvegyek ,,el vannak átkozva'' ezért nem igazán házasodnak újra...
Szerintem ezek igen érdekes dolgok, hogy mai napig milyen különös szokásokat tartanak itt-ott a világban.. szerintetek?
Mert a kumari-rendszerrel egyetértesz?
Ezeknek a szerencsétleneknek már soha nem lesz rendes életük, mert a társas viselkedésnek, az emberekkel való kapcsolattartásnak vannak olyan részei, amit gyerekkorban kell megtanulni. A kumarik emberi kapcsolatai meg ugye minimálisra vannak csökkentve, emiatt a többségük egész életében úgy viselkedik másokkal, mint az autisták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!