Miért és mióta van betiltva Németországban a Deutschland, Deutschland über alles himnusz?
Tudtommal törvényileg tiltva nincs, hogy más versszakot énekeljenek, maximum csak a himnusz megbecstelenítését lehetne ráhúzni, de nem hiszem, hogy ezt ennyire komolyan vennék. Egyszerűen arról van szó, hogy a három versszak közül a harmadikat választották, amiben közrejátszott a náci rezsim rossz emléke is.
Hitler személyiségére pedig egy mondattal úgy lehet rávilágítani, hogy a "hőn szeretett német népét" is hajlandó lett volna feláldozni a bukásra ítélt eszméiért.
Deggial, esetleg válaszolhatnál normálisan is. Az lehet, hogy a töri nem nekem való téma, annál jobban semmit sem utálok, és már 5.-ben is kettes voltam belőle, de ez az egy érdekelne valamennyire. Viszont nem szeretnék elolvasni több oldalnyi szöveget. A 2. vh-ról ráadásul csak németül tanultam és kb egy szót sem értettem az egészből.. Bár amúgy is csak nagyon tömören vettük, kb. átugrottuk, Hitlerről sem igazán beszéltünk. Majd talán később. Bár mondjuk az történelem témakörből se maradt meg nekem sok.
Rajcziz, köszi a válaszod. Esetleg egy kicsit bővebben nem szeretnél mesélni Hitlerről? Tényleg nem kell sok, csak egy kicsit hogy mégis mit csinált, valahogy érthetően.
Itt: [link] megtudhatsz mindent mikor milyen himnusza volt Németországnak.
1933-'45 között volt a Deutschland, Deutschland alkalmazásban, és bizony Hitler miatt szüntették be, no meg mert arról szól, hogy a németek mennyivel felsőbbrendűek mindnekinél (másszóval: szélsőségesen nacionlista. Ha ezt nem érted: rasszita).
Hitler-bácsit azért nem szeretjük, mert ő robbantotta ki a 2. Világháborút. Az azért elég nagy szám volt. És igen, azért történt az egész mert a pasi nacionalista, rasszita és vallási okokból nekilátott meghódítani a világot, és rabszolgaságba dönteni illetve kiírtani mindenki mást.
A lejátszásáért MINIMUM nagyon csúnyán fognak rád nézni, deha peched van létezik valami törvény ellene, és akkor rádküldhetik a zsarukat is. Vagy simán elvernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!