Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért és mióta van betiltva...

Miért és mióta van betiltva Németországban a Deutschland, Deutschland über alles himnusz?

Figyelt kérdés
Szóval a himnuszuk 1. versszaka be van tiltva, gondolom Hitler miatt, de nem biztos. De most tényleg ezért betiltották? konkrétan én azt sem tudom mit csinált Hitler, miért utálják ennyire, miért akkora szám. Csak annyit tudok, hogy sokan meghaltak, de hogy hogyan és miért, azt nem. Mióta van betiltva? Én csak most tudtam meg. Mit kap, aki mégis énekli a "tiltott himnuszt", ha lejátszák valami nagyobb helyen?
2014. jún. 23. 21:02
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
Ezért: [link]
2018. okt. 24. 19:37
 22/22 anonim ***** válasza:

"konkrétan én azt sem tudom mit csinált Hitler"

Oké. Az, hogy a világ top 3 tömeggyilkos diktátoráról semmi fogalmad nincs, háát... oké. De azért utána nézhettél volna. (Tudom, nem mai a kérdés, de emellett akkor sem tudtam elmenni.)

"Az lehet, hogy a töri nem nekem való téma, annál jobban semmit sem utálok, és már 5.-ben is kettes voltam belőle, de ez az egy érdekelne valamennyire. Viszont nem szeretnék elolvasni több oldalnyi szöveget. A 2. vh-ról ráadásul csak németül tanultam és kb egy szót sem értettem az egészből."

Én meg majdnem buktam gimiben töriből. (Az mondjuk más kérdés, hogy ez mennyire volt, vagy nem volt jogos.) De hogy valaki Hitlerről nem hallott? Ehhez nem kell történelemmániásnak lenni. És nem kell 20 oldal német szöveget átnyálazni, bőven van magyar nyelven is anyag róla, sőt, ha nem szeretsz olvasni, Youtube-ba beírod, és csak hallgatod.

Egyébként: egy bomlott elméjű rasszista rohadék volt, aki ártatlan milliók haláláért felel.

Az egy másik kérdés, hogy más országok ilyen esetben egész egyszerűen átszövegezik a himnuszukat, vagy egyszerűen kiiktatják a szövegét (pl. Spanyolország), de az, hogy a hivatalos himnusz hivatalos szövege törvénysértő, érdekes megoldás.

2022. jún. 11. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!