Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért és mióta van betiltva...

Miért és mióta van betiltva Németországban a Deutschland, Deutschland über alles himnusz?

Figyelt kérdés
Szóval a himnuszuk 1. versszaka be van tiltva, gondolom Hitler miatt, de nem biztos. De most tényleg ezért betiltották? konkrétan én azt sem tudom mit csinált Hitler, miért utálják ennyire, miért akkora szám. Csak annyit tudok, hogy sokan meghaltak, de hogy hogyan és miért, azt nem. Mióta van betiltva? Én csak most tudtam meg. Mit kap, aki mégis énekli a "tiltott himnuszt", ha lejátszák valami nagyobb helyen?
2014. jún. 23. 21:02
1 2 3
 11/22 Őszödi Ferenc ***** válasza:
Tudod, a német egy olyan nép, amelyik gyorsan felejt. Nincs neki hosszútávú memóriája. Elfelejtették Hitlert, elfelejtették a Stasi-t, és most úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.
2014. jún. 24. 12:01
 12/22 maximiliam válasza:
Nekem azt mondta egy nemet, hogy be van tiltva. Amugy Hitler es a bandaja elgazositott 6 millio zsidot, ugy, hogy senki nem tudott rola..elvileg. többek között.
2014. jún. 24. 16:15
 13/22 A kérdező kommentje:
Nekem is németek mondták amúgy, hogy be van tiltva.
2014. jún. 24. 18:48
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Mivel egy sötét bunkó vagy, ne várj tőlem jobbat.
2014. jún. 24. 18:56
 15/22 A kérdező kommentje:
Azért én elgondolkoznék a helyedben, hogy kettőnk közül ki is a sötét bunkó...
2014. jún. 24. 19:07
 16/22 maximiliam válasza:
Akkor tuti biztos, hogy be van tiltva. Logikus is. Figyelj, hany eves vagy aruld mar el.. Nemetorszagban elsz? Mert a magyarod jo. Es, mi az, hogy a nemet suliban, nem tanitottak Hitlerrol? Meg a II. vilaghaborurol? Ez komoly, vagy csak szimplan aludtal a tortenelem orakon? :D :D raadasul nem is ertetted, amikor epp fent voltal :D
2014. jún. 24. 20:36
 17/22 A kérdező kommentje:

Nem biztos, utánanéztem, a németek sem nagyon tudják hogy be van-e tiltva. Valaki szerint igen, valaki szerint nem.

15 vagyok. Nem Németországban élek, de németül tanultam mindent 2 évig. Eddig csak Mo. történelmét tanultam magyarul meg Rómát.

2014. jún. 24. 20:55
 18/22 anonim ***** válasza:
48%

"Tudod, a német egy olyan nép, amelyik gyorsan felejt. Nincs neki hosszútávú memóriája. Elfelejtették Hitlert, elfelejtették a Stasi-t, és most úgy tesznek, mintha mi sem történt volna."

Szerintem meg pont nevetséges, ahogy a mai napig emlékeznek rá. Mintha sose lenne vége a kínos vezeklésnek. Mégis mi a fene köze van a ma élő németeknek ahhoz, hogy 70-80 éve mit csináltak mások, akkor is, ha történetesen németek voltak? Az történt, kész, ennyi, a ma élőknek az égvilágon semmi közük hozzá, nem is kéne úgy tenni, mintha lenne!

2014. jún. 25. 15:44
 19/22 maximiliam válasza:

Aha ertem. Hat de Nemetorszagban irtad, hogy alig tanultatok valamit Hitlerröl... ezert kerdezem, hogy aludtal vagy nem ertetted, vagy ez igaz??

Amugy a nemetek persze, meg mindig vezekelnek, amerikaban meg most is nacizzak oket..

2014. jún. 25. 18:18
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam, hogy Németországban tanultam, hanem hogy németül. A töritanárom 2 évig német volt, magyarul nem tudott, én meg annyira jól nem tudtam németül. De egyébként is inkább vallásokról tanultunk meg a 2. vh-t megemlítettük, de pontosan majd később tanuljuk (gondolom).
2014. jún. 25. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!