Miért és mióta van betiltva Németországban a Deutschland, Deutschland über alles himnusz?
Nem biztos, utánanéztem, a németek sem nagyon tudják hogy be van-e tiltva. Valaki szerint igen, valaki szerint nem.
15 vagyok. Nem Németországban élek, de németül tanultam mindent 2 évig. Eddig csak Mo. történelmét tanultam magyarul meg Rómát.
"Tudod, a német egy olyan nép, amelyik gyorsan felejt. Nincs neki hosszútávú memóriája. Elfelejtették Hitlert, elfelejtették a Stasi-t, és most úgy tesznek, mintha mi sem történt volna."
Szerintem meg pont nevetséges, ahogy a mai napig emlékeznek rá. Mintha sose lenne vége a kínos vezeklésnek. Mégis mi a fene köze van a ma élő németeknek ahhoz, hogy 70-80 éve mit csináltak mások, akkor is, ha történetesen németek voltak? Az történt, kész, ennyi, a ma élőknek az égvilágon semmi közük hozzá, nem is kéne úgy tenni, mintha lenne!
Aha ertem. Hat de Nemetorszagban irtad, hogy alig tanultatok valamit Hitlerröl... ezert kerdezem, hogy aludtal vagy nem ertetted, vagy ez igaz??
Amugy a nemetek persze, meg mindig vezekelnek, amerikaban meg most is nacizzak oket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!