Ismeri valaki a muzulmán esküvők szimbólumait?
Több muzulmán (algériai, marokkói, tunéziai) esküváre meg voltam már híva, és mindig kb. egyformán zajlottak le.
A kérdésem az lenne, hogy miért van a menyasszony keze és karja hennával befestve, és mik azok a jelek, amiket ott látni?
Miért kell a menyasszonynak háromszor, néha négyszer is ruhát váltania?
A már megkötött házasság után a férj miért csak a felesége homlokát csókolhatja meg?
Mit jelent az a szokás, hogy a házasfeleket külön-külön, férfiak által tartott hordozószkben viszik a vacsora helyére?
Elnézést, hogy ilyen sok kérdést tettem fel egyszerre, kérem, aki valamelyikre tudja a választ, magyarázza el, legyen szíves!
Köszönöm.
Nem tanácsot kértem, hanem felvilágoításokat.
Ha itt kérdezem meg, annak nyilván megvan az oka.
Ezért kár volt koptatnod a gépedet!
Beírtam a yahoo-ba a "muzulmán esküvő"-t. Kijött egy csomó. Beleolvastam néhányba, részletesen ír mindenfélét.
Engem nem érdekel, de meg lehet nézni.
Köszönöm a normális választ!
A különbségek nyilván abból adódnak, hogy az általam látott esküvők mind Afrika északi részéből származó férfiak és nők házassága volt, ahol kicsit mások a szokások, mint a törököknél.
De utána fogok nézni a többinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!