Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A barátnőm most megy egy...

A barátnőm most megy egy muzulmán (iszlám) férfihez de ez jó ötlet-e?

Figyelt kérdés
Mert olvastam olyat a neten hogy be kell tartaniuk a házassági szokásokat. És van egy olyan hogy a férfinek meg kell csinálnia a deflorációt és az érdekelne hogy ez még mindig szokás hogy ezt megcsinálják még mindig ?

2014. ápr. 22. 06:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

Defloráció: szüzesség elvétele.

Ha még szűz a lány, akkor ez mindig megtörténik az esküvő után, még a keresztény házasságoknál is.

Viszont a férfi betartja az iszlám szokásokat. A feleség alárendelt helyzetben van a férjjel szemben. A barátnőd meg bánja majd, hogy feleségül megy egy iszlám férfihez. Ha lesz gyerekük és elválnak, akkor a gyerekről is lemondhat.

2014. ápr. 22. 07:30
 2/12 anonim ***** válasza:
26%

A nő ott nagyjából a férfi tulajdona.

Ha atulajdonos gondos és jó vele... akkor egy ideig jól érzi majd magát.

Vitánál automatikusan a férjnek van igaza!

2014. ápr. 22. 13:59
 3/12 anonim válasza:
49%
Amindenit!
2014. ápr. 22. 13:59
 4/12 anonim ***** válasza:
53%

A férfi hová való? Ez nagyon fontos kérdés? Mivel a muzulmán országokon belül is eltérőek a szokások.

Kedves kérdező meg írnád honnan származik a barátnőd leendő férje?

2014. ápr. 23. 23:02
 5/12 anonim ***** válasza:
35%

Olvasta a barátnőd Betty Mahmoody: "A lányom nélkül soha" című könyvét?

Vagy láttátok ezt a filmet?

[link]

Jobb lenne, ha nem ugrana bele gondolkodás nélkül egy ilyen házasságba, akármilyen szerelmes is!

2014. ápr. 24. 07:39
 6/12 anonim ***** válasza:
43%

A lanyom nelkül soha egy megtörtent eset sajnos!

DE!!! ez nem azt jelenti, hogy minden muszlim ferfi egyforma.

En egy nagyon nepes es vallasos csaladba mentem ferjhez.

A parom nem lopta el a fiamat, nem vert meg soha, nem vagyok masodrangu. A csaladi kasszat en kezelem, az en szavam a döntö.

Az egesz familiaja elfogadott, nem vagyok kiközösitve es sokkal nagyobb tiszteletet kapok, mint a volt baratomtol, aki magyar volt.

2014. ápr. 24. 08:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért erre nincs normális válasz. Ez olyan, hogy keresztényeknél is van aki betart minden szokást és van akinek a kereszténység csak a karácsonyt jelenti. Muszlimoknál sincs másképp. Ismerek 3 férfit, mind a 3 muszlim, egy országból ráadásul.

1. O az aki rogton bemutatkozás után azzal kezdte, hogy mi a vallásom, miért nem az iszlám, miért gondolom, hogy a kereszténység jobb, stb.... aztán milyen jó lenne ha minden no (koztuk én is) hijab-ot hordana, stb...

2. Akinek a muszlim lét abból áll, hogy pénteken részegen a csajoknak eloadja a "én muszlim vagyok nekem lehet 4 feleségem is, így bár barátnom van, elkérném a számod" és ebben ki is merul.

3. O a férjem. Egy nagyon jó ember aki mellett végre jól érzem magam, társként gondol rám. Emelett vallásos, eljár mecsetbe, imádkozik, tartja a ramadant, csak halal húst eszik. Zárójelesen megjegyzem, hogy nekem nem o volt az elso férfi az életemben. O tud róla és elfogadja, sot, miután osszejottunk derult ki, hogy kevesebb férfival voltam mint gondolta (o azt gondolta, hogy Magyarországon biztos sok férfival voltam, holott elotte egyedul egy valakivel).

A 3 férfi 3 típus. Egy vallás, egy ország, egy kultúra.

2014. ápr. 24. 23:01
 8/12 anonim ***** válasza:

A családja, rokonai is számítanak!

Őket is meg kell nézni, mert vita esetén ők is előkerülhetnek, és akkor nagyon rosszul járhatsz!

2014. ápr. 24. 23:08
 9/12 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy honnan való a férfi, és hol szándékoznak letelepedni?

Mert az nagyon nem mindegy ám!

Más dolog Iránba vagy Afghanisztánba menni, mint Német- vagy Franciaországba...

"És van egy olyan hogy a férfinek meg kell csinálnia a deflorációt és az érdekelne hogy ez még mindig szokás?"

Nagyon fiatalok lehettek még, ha ilyen kérdést teszel fel...

Vagy rólad van szó, vagy kamu a kérdés. Hány éves vagy?

2014. ápr. 25. 07:49
 10/12 mustafa33 ***** válasza:
100%
Olvasd el a negyedik szúrát a Quránból, azt aztán különböző mértékben tartják be, attól függően melyik vallási irányzathoz tartozik és honnan való.
2014. ápr. 26. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!