Miért mondják azt, hogy közös lónak túrós a háta? Miért pont túrós? Az honnan ered?
Figyelt kérdés
2017. jún. 8. 11:49
11/12 anonim válasza:
O. Nagy Gábor Mi fán terem? c. könyvéből sokat lehet tanulni. Nekem a "ludas" magyarázata tetszett a legjobban.
12/12 anonim válasza:
A "túros" egy urban legend. Kitalálta valaki 50 évvel ezelőtt, és most mindenki így tudja.
Pedig se a túros, se a túr nem szerepel semmilyen táj- vagy egyéb szótárban.
Majd ha valaki azzal jön, hogy "nagyapámtól is így hallottam 50 éve, hogy túros", vagy linkeli egy szótárból a túrt, akkor elhiszem, hogy létezik ilyen szó.
Én az 1900-as évek elején született lovas emberektől is csak túrósnak hallottam gyerekkoromban, és mikor rákérdeztem, azt a magyarázatot kaptam, amit a 2. írt, vagyis hogy a hám alatt keletkező és besűrűsödő hab olyan túrószerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!