Közeleg az adventi időszak, miről mondasz le?
Farsangi böjt? A farsang pont a mulatozásról szól, szerintem te inkább nagyböjtre gondolhatsz.
Kérdező én vallásos nevelést kaptam, de adventben mi nem tarrottunk ilyen szokást, csak nagyböjtben. Viszont az advent a jócselekedetek időszaka. :)
Én sem tudtam, hogy le kéne mondani valamiről. Katolikusnak nevelődtem.
De ugyan nem vallásos okon, de ilyenkor mindenből kevesebbet eszünk, hogy a megtakarításból karácsonyra és újévre legyen egy kicsit több. Ez biztos nem számít.
Különben sem nem dohányzom, sem nem iszom csak úgy, evéshez is csak egy-egy pohár az átelhez illőt.
A nyárról és szandálról.
Nem vagyok keresztény, de tudtommal a lemondások nem az adventi, hanem a böjti időszakra tehetők.
Kinek mi az advent meg a Karácsony. Én a téli napfordulót és a "közös családi együttvagyunk"-ot ünneplem ebben az időszakban, így maximum tényleg a természetes fény és meleg, amiről lemondok, másról nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!