Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Közeleg az adventi időszak,...

Közeleg az adventi időszak, miről mondasz le?

Figyelt kérdés
Az emberek általában a cigarettát és az alkoholt mellőzik ilyenkor, én kiskoromban a csokiról mondtam le. Most általában az önkielégítés az, amit "megvonok" magamtól. Veled mi a helyzet, mennyire veszed ezt komolyan?

2016. nov. 17. 18:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
84%

Farsangi böjt? A farsang pont a mulatozásról szól, szerintem te inkább nagyböjtre gondolhatsz.

Kérdező én vallásos nevelést kaptam, de adventben mi nem tarrottunk ilyen szokást, csak nagyböjtben. Viszont az advent a jócselekedetek időszaka. :)

2016. nov. 18. 20:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Én sem tudtam, hogy le kéne mondani valamiről. Katolikusnak nevelődtem.

De ugyan nem vallásos okon, de ilyenkor mindenből kevesebbet eszünk, hogy a megtakarításból karácsonyra és újévre legyen egy kicsit több. Ez biztos nem számít.

Különben sem nem dohányzom, sem nem iszom csak úgy, evéshez is csak egy-egy pohár az átelhez illőt.

2016. dec. 3. 05:53
 13/13 anonim ***** válasza:

A nyárról és szandálról.

Nem vagyok keresztény, de tudtommal a lemondások nem az adventi, hanem a böjti időszakra tehetők.

Kinek mi az advent meg a Karácsony. Én a téli napfordulót és a "közös családi együttvagyunk"-ot ünneplem ebben az időszakban, így maximum tényleg a természetes fény és meleg, amiről lemondok, másról nem.

2016. dec. 8. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!