Közeleg az adventi időszak, miről mondasz le?
Hol van ilyen szokás?
A háború előtt apácákhoz jártam iskolába. De sem akkor, sem azóta nem hallottam ilyen szokásról. A lelkigyakorlatok alatt (általában a nagyböjtben) mondtunk le valamiről.
Tiszteletben tartom a szabad vallásgyakorláshoz való jogodat, ahogy a szólásszabadságot is. A fenti két okból kifolyólag elvárom hogy ugyanezeket te is tedd meg, és egy nyilvános kérdezz-felelek oldalon ne szabd meg hogy ki válaszolhat.
Egyébként én a vallásról mondtam le már jó rég, mivel szerintem minden olyan szervezet amelyik megéli hogy egyháznak nevezzék, vagy csak csúfolják alapvetően torz, romlott, mérgező és hazug.
# 5
Ne oktass ki senkit, hogy kitől várjon választ. Joga van a kérdezőnek eldönteni, hogy kinek a válaszára kíváncsi. Neked meg nincs jogod eldönteni, hogy kinek a válaszára legyen kíváncsi.
Mégis, mit képzelsz magadról, ki vagy te?
Esetleg megoszthatnád velünk is, hogy tudjuk miért is kell a te elvárásaidhoz igazodnunk.
Most a kérdezőnek van igaza, mivel a kérdés szempontjából közömbös, hogy ki miről és miért nem mond le.
Ezzel együtt meg lehet írni, ha valaki semmiről nem mond le, de nem kell hozzá megjegyzést fűzni.
Másrészt: ennek az időszaknak NEM az a lényege, hogy miről mondasz le. Az elég keveset számít - a fontos az, hogy időt és energiát szabadítsz fel arra, hogy a vallásodon tudjál elmélkedni. Ezért van a lemondás is, de még egyszer: NEM az a lényeg.
Ha nem elmélkedsz semmin, akkor viszont teljesen feleslegesen mondtál le bármiről is.
# 7
Akkor leírom érthetőbben:
Elsőként én egy magyar állampolgár vagyok. Az elvárásaim ebben az adott esetben a magyar alkotmányon/alaptörvényen alapulnak, ami kimondja hogy kis hazánkban szólásszabadság van. Ez pontosan azt jelenti hogy mindenki kimondhat mindent, és csak nagyon nagyon kevés, igen szélsőséges esetben kell érte vállalni a felelősséget.(holokauszttagadás, stb.)
A fentiekből kiindulva kijelenthető hogy minden jogom megvan bárkit kioktatni.
Igazad van, joga van eldönteni hogy kinek a válaszára kíváncsi, én azonban nem szabtam meg hogy kinek a válaszára legyen kíváncsi. Ugyanakkor neki - vagy bárkinek - már nincs joga ezen a platformon eldönteni hogy ki ÍRHAT választ. Persze van erre lehetőség, bármilyen olyan privát fórumon, ahol a szabályzat kimondja azt.
Summa summarum: Nem az én elvárásaimhoz kell igazodni, csak tiszteletben tartani mindenki alkotmányos jogait az oldal szabályzatával egyetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!