Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi ez az ellenérzés a magyarok...

Mi ez az ellenérzés a magyarokban a Halloween iránt?

Figyelt kérdés

Miért ilyenek a magyarok? Osztogatják a Halloween-ellenes idézeteket, képeket a facebookon, kinyilatkoztatják önkéntesen, hogy Mo-n nincs Halloweenn, csak Mindenszentek, miközben a kettő még csak nem is egy napon van.

Nem értem, miért baj egyeseknek, ha valakinek tetszik ez az ünnep és mondjuk elmegy egy ilyen tematikájú buliba, vagy kifarag magának egy tököt, felrak egy ilyen sminket. Miért kell egyáltalán azzal foglalkozni, mit csinál a másik ember, mit tart fontosnak, mit ünnepel, mi tetszik neki stb?

Miért ilyenek a magyarok?

2016. okt. 17. 17:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%
A magyarok alapból olyanok, hogy leszólnak mindent, ami külföldi, főleg, hogy a halloween (egyébként kelta eredetű ünnep) Amerikában a legnépszerűbb, az ilyen "ősmagyarok" meg az amerikaiakat utálják a legjobban, és anélkül, hogy tudnák, honnan ered igazából, ráfogják, hogy "az amerikaiak hülyesége"
2016. okt. 17. 17:49
 2/17 anonim ***** válasza:
53%

Nem azzal van a baj, hogy elmész egy "helovínbuliba" vagy tököt faragsz.

A baj az eszetlen amerikanizálódással van.

Karácsonykor is kólás kamion meg jingle bells megy.

Ez a helovín is marketingünnep.

Az első válaszoló meg hülyeséget írt. Nem az "ősmagyarok" nem tudják az eredetét. A sok hülyegyerek nem tudja aki helovínbuliba járkál.

2016. okt. 17. 17:55
 3/17 anonim ***** válasza:
34%

"miközben a kettő még csak nem is egy napon van"

Azt azért illene tudni, hogy a keresztény ünnepek nem a napjukon kezdődnek, hanem a megelőző estén. (Karácsony napja is december 25., de már 24-én este karácsonyozunk.)

Faragjál nyugodtan tököt, sminkeld ki magad nyugodtan, és seggrészegre is ihatod magad egy halloween-buliban, de azért azt tudd, hogy a Halloween-éjszaka az egybeesik a Mindenszentekkel, ami október 31-én este megkezdődik.

Nem az a baj, hogy idegen ünnepeket ünnepelsz, hanem az, hogy a saját ünnepeinkről gőzöd sincs.

2016. okt. 17. 18:38
 4/17 anonim ***** válasza:
59%

1-es vagyok

Nem azt mondtam, hogy a buliba járók mindannyian olyan jól tudnák az eredetét, sokan közülük sajnos ugyanúgy nem tudják, mint a Halloweent amcsihülyeségező nagymagyarok

2016. okt. 17. 21:13
 5/17 anonim ***** válasza:
13%
Figyelj drága. Az valóban igaz, hogy Magyarországon nincs Halloween. Magyarországon Mindenszentek van. Nem Amerikában élünk, vagy ti esetleg igen? Mi magyarok vagyunk, nálunk ilyen nincs.
2016. okt. 17. 21:22
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
Jajj mert a mindenszentek meg a karácsony az aztán irtó magyar ünnep...Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Akkor senki sem kapadozott a sámánizmus ősmagyar hagyományáért amikor Szent István behozta a kereszténységet megfosztva ezzel ősiségeinktől.Mindig is vettek át egymástól ünnepeket a nemzetek,nincs ezzel baj,ha egyszer tetszik nekik. Ez különben sem egy nagy vallási hátterű vagy nézetű ünnep,csak simán szerethető,mivel sok ember kedveli a beöltözős bulikat,és miért ne tehetné? Menjen inkább "bujósjárni"?! :D És valljuk be ez azért sokkal kellemesebb egy ünnepség mint kint sírni naphosszat a temetőben. De ha ti ehhez ennyire ragaszkodtok,tessék,tegyétek.De akkor le hurrogjátok le azt aki bulizni akar egy jót,minden további nélkül!
2016. okt. 17. 21:40
 7/17 anonim ***** válasza:
61%

A Halloween eredetileg egy ősi kelta ünnep, amit az angolszász országokban és ezáltal Amerikában is tartanak, mindenhol máshol csak majmolás.

Én ugyanazért nem tekintem ünnepnek, amiért az amcsik nem rendeznek busójárást. Felőlem ünnepelhetnek a népek kínai újévet is, csak ne legyenek már ennyire hülyék hozzá. Ezt láthatóan nem sikerül teljesíteni.

2016. okt. 17. 23:47
 8/17 anonim ***** válasza:
2016. okt. 18. 15:07
 9/17 anonim válasza:
98%

Nem azért szeretik sokan a Halloweent itthon, Magyarországon is, mert Amerikát akarják utánozni(arról nem is beszélve, hogy nem amerikai ünnep,csak ott is tartják), hanem szimplán azért, mert tetszik nekik az ünnep hangulata. Az egész egy jó szórakozás, ami nem bűn. Természetesen nincs senkire ráerőltetve hogy tartsa, hogy szeresse, de azt sem kell leszólni, aki megtartja. Nem szorít ki semmilyen magyar ünnepet, tehát nincs semmi gond. Aki ezt nem képes megérteni, azzal szerintem nincs értelme vitatkozni.

(Egyébként tényleg vicces hogy egyesek minden Októberben a ma már kb 5 éves halloween ellenes képeket osztják meg újra és újra, évről évre, "ezzel védelmezve a magyar kultúrát.")

2016. okt. 19. 03:10
 10/17 anonim ***** válasza:
61%
Én meg azt nem értem miért kell rögtön arra gondolni, hogy "mi magyarok ilyenek vagyunk meg olyanok", hidd el, nem a magyarok az egyetlen nép Európában akik közt egyeseknek nem tetszik "ez a majmolas". Valakinek tetszik, valakinek nem, ez nem népfüggő. Én személy szerint nem vagyok ellene, majmolásnak is lehet nevezni, de ha egy szórakoztató ünneplésről van szó, nem értem miért nem érezheti magát jól az ember.
2016. okt. 19. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!