3/13 anonim válasza:
Szerencsére a húsvét, karácsony pl ősmagyar ünnepek, ugye első?
4/13 anonim válasza:
Ha nem is ősmagyar ünnep a karácsony, és a húsvét, de több évszázados hagyománya van nálunk. A Halloween pedig Amerika majmolása a Valentin nappal együtt. Ráadásul az emberek többsége ilyenkor a temetőbe megy a sírokhoz. Nem csak nov, elsején, hanem már előtte való napokban is sokan menne, mert ekkor érnek rá.
5/13 anonim válasza:
MÉG NEM MAGYAR ÜNNEP???
Mátyás királyunk 1485-ben elfoglalta Bécs várát, innen jön a Hello Wien.
7/13 anonim válasza:
Na, de normálist választ adva a kérdésre: Én református családban nőttem fel, tehát a Halottak napja meg Mindenszentek nem annyira nagy jelentőségű, mi a reformációra emlékezünk ilyenkot (1571 október 31-én tűzte ki Luther Márton a wittenbergi várkapura 95 pontját). Hogy értsd hogy ez miért fontos... Ez nekünk olyan mint mondjuk neked a Balaton Sound nyitóbulija :))
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válszt!
2014. okt. 26. 16:51
9/13 anonim válasza:
Annyira imádom, hogy minden egyes Halloweenkor ellepik az üzenőfalamat a "Nem halloween, hanem Mindenszentek van!" "A Halloween egy idióta amerikai ünnep, a magyarok Mindenszenteket ünnepelnek" feliratú képek :D Most komolyan, attól, hogy ezt szajkózzák, fog változni bármi is? Aki nagyon Halloweent akar ünnepelni, az ünnepelje, áldásom rá, nem értem, hogy ez miért zavar bárkit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!