Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Tényleg ilyen egy temetés?

Tényleg ilyen egy temetés?

Figyelt kérdés

most nemrég voltam először temetésen és igazán meglepődtem.a beszéd nagyon szép volt,meg az ének de amikor jött az autó,feltették a koporsót és a koszorúkat vették,azokat eléggé hajigálták.én csak álltam és néztem.aztán mentünk szépean az autó után.amíg a sírt betemették,addig a többi ember más sírokon ugrálva vitte oda a koszorúkat,azokat lökték egymásra.aztán a végén rászórták az összeset,mintha gané lenne.

szerintem egy halottnak megkell adni a kellő tiszteletet,még akkor is,ha az nem háborús katona,hanem "csak" egy síma ember.

nektek mi a véleményetek?

nálatok hogy megy ez?

15/L

2010. ápr. 22. 18:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges, de azért jól esik.

A halottat eltemetni is felesleges. Be lehetne dobni a Dunába is. Minek foglalja a helyet a temetőben és minek költsünk a sír fenntartására?

Ilyen alapon...

L

2010. ápr. 22. 18:55
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

NEm azt mondtam hogy apró pici fecskendőkkel hogy ne csurogjon mellé, de az edényt kimoshatnák. Az meg hogy felesleges öltönyben lenni hát persze. minek is vigyek virágot? tök felesleges. minek menjek el atemetésre? halál felesleges valóban haggyukmá' ...

Emberek..tiszteljük már halottainkat annyira hogy nem nézzük jó szemmel ha munkáskabátban sörrel a kezében jön a sírásó -.-

2010. ápr. 22. 18:58
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem én kértem meg rá , hogy öltönyben legyen.

Ha munkásruhában van, az sem érdekelt volna, de nekem személy szerint ez a gesztus jól esett.

2010. ápr. 22. 19:26
 14/16 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem meg mindenki azt lát, amit látni akar. Ha azt, hogy micsoda sok halott van ebbem a temetőben, hogy egy újabbat csak a sírokon való ugrálással lehet elhantolni és miért nincs kialakítva rendes út, akkor ezt. Ha azt, hogy az emberek más sírokon ugrálnak akkor azt.

A koszorúkat pedig úgyis elrendezi a család, mert ez az ő dolguk. Furcsa lenne az a temetés, ha a sírásók neki állnának eligazgatni a koszorúkat, meg a szalagokat és figyelnének, hogy a Józsi koszorúja ne legyen a Pistáé mellett. Vagy listájuk lenne, kinek a ksozorúja hova jön. Megha sok ember megy el a temetésre nézni, ahogy a virágokat rendezgetik egy órán keresztül.

Szerintem kötözködés az egész. El kellett volna mélyedned a gyászodban és nem ilyenekkel foglalkozni.

Nem beszélve arról, hogy azoknak az embereknek ez a munkájuk, mutass nekem olyat aki mindig ugyanolyan odaadással végzi azt, mégha fel is teszem szereti a munkáját és élvezettel csinálja. Bár ez a sírásókra nem hiszem hogy igaz. Te az iskolában mindig minden órára ugyanúgy készülsz és ugyanúgy teljesítesz? Vagy nálad is van "mezei" tárgy és fontosabb. Igazad van persze, de emberek vagyunk.

2010. ápr. 26. 00:46
 15/16 A kérdező kommentje:

kedves 00:46 -os

ha pl a tanárokat az zavarja,hogy én dobálom a tankönyvet,akkor engem is zavarhat az,ha ők is dobálják a koszorúkat.

ahogy eltudják végezni máshol szépen a munkát,megadva a halottnak a tiszteletet,akkor itt is meg kéne oldják.

2010. ápr. 26. 20:00
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem ilyen. Legalábbis a két papámé nem így volt. Egyiket koporsóban temették, másikat urnában helyezték nyugalomra, és mindkettőnél, akik ezt "végezték", utána némán meghajoltak a sír ill. urnahely előtt. Nagyon szép volt mindkettő. :")
2010. máj. 4. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!