Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Tényleg ilyen egy temetés?

Tényleg ilyen egy temetés?

Figyelt kérdés

most nemrég voltam először temetésen és igazán meglepődtem.a beszéd nagyon szép volt,meg az ének de amikor jött az autó,feltették a koporsót és a koszorúkat vették,azokat eléggé hajigálták.én csak álltam és néztem.aztán mentünk szépean az autó után.amíg a sírt betemették,addig a többi ember más sírokon ugrálva vitte oda a koszorúkat,azokat lökték egymásra.aztán a végén rászórták az összeset,mintha gané lenne.

szerintem egy halottnak megkell adni a kellő tiszteletet,még akkor is,ha az nem háborús katona,hanem "csak" egy síma ember.

nektek mi a véleményetek?

nálatok hogy megy ez?

15/L

2010. ápr. 22. 18:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%

Hát akkor elég primitív társasággal voltál.

Én sajnos elég sok temetésen voltam már. Mindig az volt, hogy előre megrendeltük/megrendelték a koszorúkat, virágokat, azokat odavitték a ravatalra, aztán "szakemberek" átszállították a sírhoz és miután betemették a sírt, szépen elrendezték rajta.

Ilyenről még nem is hallottam.

L

2010. ápr. 22. 18:05
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát olyat én is láttam már h.dobálják a koszorúkat a kocsiban, gondolom h.siessenek,de ugrálni nem láttam még, nálunk rendes út van, szóval ott elférnek.
2010. ápr. 22. 18:07
 3/16 anonim ***** válasza:
78%

És még koporsós temetésen voltál, az kultúráltabb..vagy legalábbis jobban megérintett,enem legalábbis.

A hamvasztott "fiókos" temetés az, amit senkinek nem kívánok. Semmi temetés érzés nincs, csak sírógörcs hogy úristen hogy csinálhatnak ilyet a szerettemmel. Kis ládika, beteszik egy fiókban, ami még oké, de utánna előkapják a sárga cementesvödröt, összemaszatolják a "sírt", és mint a kőműves aki jól vélgezte dolgát szivaccsal letörlik és otthagyják.

2010. ápr. 22. 18:09
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez a társaságtól függ. Én eddig 4-5 temetésen voltam.

Először a ravatalban elköszönhettek az emberek utoljára ahalottól, aztán elszállították a koporsóval a halottat a sírhoz,belehelyezték és a pap felolvasta a beszédét. Volt olyan temetés ahol előre megrendel szegfűket a családtagok "rádobták" a koporsóra, vagy földet szórtak rá. A végén betemették a koporsót és rátették a koszorúkat.

2010. ápr. 22. 18:10
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én urnás temetéseken voltam és ott sem volt semmi ilyesmi.

A "fiókos" valóban nem ugyanaz az érzés, de a hamvasztás magában szerintem sokat nem változtat rajta. Max. az, hogy a ravatalon nem láthatod már a halott arcát.

L

2010. ápr. 22. 18:11
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem a hamvasztással van bajom...hanem a sárga diszperzites vödörrel, meg azzal hogy azt a kis sz*r edényt lemoshatnák hogy ne olyan érzésem legyen mint egy rossz kőműves munkálat közben.
2010. ápr. 22. 18:17
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát, viszont a koporsós temetés jóval drágább.

L

2010. ápr. 22. 18:18
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem ilyen egy temetés.

Nálunk urnás temetése volt apumnak. Egyrészt ő akarta így, másrészt nem bírtam volna ki hogy rádobálják a földet...

Nálunk a sírköves fekete öltönyben volt és nem sárga diszperzites vödörből glettelt( vagy mit csinált), hanem valami kis fekete műanyag dobozkából.

Akik meg a koszorúkat hordták oda nagyon szépen tették és a végén odajöttek részvétet nyilvánítani, pedig nem kaptak borravalót sem.

Minden azon múlik milyen a vállalkozó sajnos. Nekünk ő ajánlotta a sírkövest így, és tényleg nem kellett benne csalódnunk.

2010. ápr. 22. 18:27
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem értem miért tesz valaki olyan kívánalmat amit ő se tud megcsinálni? Hogyan akar valaki sterilen cementezni? És ezt miért kell hibának vagy hanyagságnak beállítani? A hamvasztás semmivel se alávalóbb temetési módszer!
2010. ápr. 22. 18:36
 10/16 anonim ***** válasza:
15%

"Nálunk a sírköves fekete öltönyben volt "

Na ez az ami felesleges!

2010. ápr. 22. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!