Milyen egy temetés? Hogy viselkednek ilyenkor? A pap miket mond?
Ha temetésen az édestestvér zokog, a közeli barátnak nyögnie illik, a távoli ismerősnek sóhajtania,
az idegennek pedig együtt érzően gyűrögetni a zsebkendőjét.
/ Mark Twain /
"rossz ember volt"
Akkor sztem azt mondaná a pap,hogy a bárányunk letért a jó útról...
Kihozzák a hullaházból a koporsót, a pap tart egy beszédet, olvas valamit a bibliából, énekelnek egy keveset. Utána viszik a koporsót a sírhoz úgy a hogy a koporsó mögött mennek szép sorban az emberek.
A sírnál beszél a pap egy kicsit, a sírt körbeállják az ott lévők, a végén beleengedik a gödörbe a koporsót és belapátolják földdel a temetkezési vállalat dolgozói.
A sírra koszorút tesznek.
8 évvel ezelőtt voltam temetésen meg utána vagy előtte 1-2 évvel voltam és azóta nem, tehát nem nagyon emlékszek már hogy milyen volt.
Ha érzékeny vagy akkor nagyon megrázó. Szomszédom halt meg 35 évesen. Elég jól ismertem, ő csinálta a szobámat és sokszor jött át. Temetése után elment minden életkedvem. És ez kb egy hétig tartott. Szóval nekem szörnyű volt.:(
Hát előszőr bementünk a temetőbe , már elég sokan ott voltak, a tömeg előtt a koporsó, előtte rengeteg virág. Mi is odatettük a virágot és félreálltunk. Temetési zenéket játszottak, egyik volt az Edda-lelkünkben szól c. dal. Na itt eltörött nálam a mécses. Aztán elhalgattak a zenék, jött a pap, mondta , hogy "nagyon fiatal 2 gyermekes édesapa ment el. A 2 kicsinek édesapa nélkül kell felnőniük" stb. Aztán szenteltvizet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!