Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért tartják a fiatalok...

Miért tartják a fiatalok közül egyre többen cikinek/szégyellni valónak a néptáncot?

Figyelt kérdés
Miért óckodnak ilyen sokan tőle? Miért idegenkednek attól, hogy táncoljanak, népdalokat énekeljenek, őrizzék a hagyományokat?

2016. máj. 17. 23:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#20: igazad lehet, de ott a lényeg a válaszodban: az úttörő eseményeken léptek fel. A "népi" szót kisajátította a rendszer, egészen más kontextusban működött akkor a hagyományőrzés.
2016. jún. 20. 10:03
 22/25 anonim ***** válasza:

A kisajátítás nem zavarta a Sebőéket.

Amikor Fehérváron elkezdtek táncházat csinálni.

Van egy olyan érzésem, hogy a mi népművészetünk disznó orrába aranykarika.

2016. jún. 20. 14:38
 23/25 anonim válasza:
87%

Csak most találtam meg ezt a kérdést,de felháborított,hogy egyesek mennyire nem tisztelik hazánk népi hagyományait... Senki sem kért titeket,hogy kezdjetek el néptáncolni...de mondjuk el lehetne fogadni,hogy vannak,akik ezt szeretik,és lelkesen támogatják.

Persze,régen volt.De ha belegondoltok,még honfoglaló őseink hagyományait is őrzik(pl. Kurultaj),és azokhoz képest ezek annyira nem régi hagyományok.Tele vagyunk más népektől átvett szokásokkal...ez nem baj,de emellett igazán törődhetnénk egy kicsit a sajátjainkkal is!

9 éve néptáncolok.Számomra ez nagyon sokat jelent,és rosszul esik,amikor mások ennyire negatívan,távolságtartóan kezelik ezt a mozgásformát...Mit mozgásforma...ez annál sokkal több!A népdalok,népszokások,viseletek,az a remek társaság,és maga a tudat,hogy IGAZI magyar vagyok!Azt hiszem,érthető a felháborodásom.

Én is kritizálhatnám mások szenvedélyét...de nem teszem,mivel tiszteletben tartom,hogy ők azt szeretik,én meg ezt!Mert bennem van ennyi.És elvárom,hogy bennük is legyen!

14/L

2016. szept. 28. 22:36
 24/25 anonim válasza:
23as teljesen igazad van,egyetértek veled.8 éve táncolok és nagyon szeretem. Nekem sem esik jól ha valaki leszólja. Tiszteletben kell tartani mások véleményét és nem bunkó módon hülyeségeket írni.
2017. jan. 18. 19:51
 25/25 anonim ***** válasza:

Én nem tartom cikinek.

Viszont tény,hogy a népitánchoz nem kell semmi tehetség.

Bárki könnyen elsajátíthatja.

Egy versenytáncost,vagy jégtáncost inkább nézek meg,mert az látványos,nem hétköznapi.

A népdalokat szeretem,viszont a népi tánc nagyon távol áll tőlem:)

2017. márc. 8. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!