Miért szólják le annyian a a néptáncot?
Szia! A legtöbben valószínűleg azért hurrogják le, mert van valami rossz emlékük vele, pl. kötelezően kellett néptáncolni az oviban, általános iskolában, ők meg alapvetően nem akartak.
Nekem vannak komoly szinten néptáncoló ismerőseim, nagyon tetszik, amit csinálnak, ugyan én soha nem csinálnám, mert nem érzem magaménak a dolgot, nem tetszene, de szívesen nézem.
Akik leszólják, sok mást is leszólnak. Többnyire fogalmuk sincs, mit. Csak jól esik nekik. Ennyi telik tőlük.
Ne törődj vele, táncolj tovább. Sok sikert, jó élményeket. Gyere ki a Szigetre a Muzsikás koncertre.
KÁr a zenei vagy művészi ízlésről vitatkozni. Én nem hiszem hogy agyból, akarattal lehet valamit kellemesnek, szépnek találni, ez belülről jön, hogy kinek mi okoz örömet.
Miért nem szeretem a néptáncot?
Mert bántja a népzene a fülem, idegesítő nyekergésnek hallom. És akkor se fogom másnak, ha elolvasok még húsz cikket a népzene fontosságáról és értékeiről, amit nem vitatok.
Válasszuk szét. Hogy egy zenei stílus kinek miért tetszik, azt nagyon sok minden határozza meg. Nincs azzal semmi probléma, ha valakinek valami nem tetszik, sőt, utálja. Ez esetben ne hallgassa, ne nézze, kerülje el. Még véleményt is mondhat róla, de ne a szubjektív érzéseit, mert a közvélemény arra nem biztos, hogy kíváncsi.
Ha viszont egy zenei, vagy bármilyen stílus, irányzat nem tetszik, és ezért, személyes érzelemből szóljuk le, sőt korlátozzuk, az elfogadhatatlan.
Művészi irányzatokat, de bármit, objektíven kritizálni, róla véleményt mondani lehet, sőt kell. Az indulatból, érzelemből történő kritika, leszólás, ellene fellépés viszont korlátozandó, mert az illető (gyenge) minőségét tükrözi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!