Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért szólják le annyian a a...

Miért szólják le annyian a a néptáncot?

Figyelt kérdés
Miért van ez? Ha van itt aki nem szereti, vagy egyenesen utálja, az kérem írja le, hogy akkor milyen táncot szeret, és mért nem kedveli a néptáncot!

2013. júl. 31. 08:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nekem kiskoromban nagyon nem tetszett egyenesen utáltam.. (bunkó néptáncos ismerősök, és egy kisgyerekre azért ez erős befolyással van..)

Viszont történt egy váratlan fordulat egy nagyon jó barátom felkért táncra egy fellépés erejéig kb 12éves voltam.. azóta az életemet jelenti!

15l

2013. aug. 1. 16:42
 12/24 anonim ***** válasza:
40%
Sajnálom, de a zene nélküli néma ugrálás kosztümben, nos, az se vonzana.
2013. aug. 1. 20:25
 13/24 A kérdező kommentje:
Már bocs, de ez nem ugrálás. Amit sokkal inkább ugrálásnak lehet nevezni, az a hip-hop( nem tudom hogyan írják) meg hasonlók.
2013. aug. 1. 20:46
 14/24 anonim ***** válasza:

Ha valaki nem tud táncolni, akkor keringőzés helyett csak jobbra-balra lépeget, népzenére, csak egy helyben toporzékol, modern zenékre, meg csak ugrabugrálni tud.

Ha valaki ezek láttán ítél meg egy táncstílust, akkor nem is ismeri azt. Mindenfajta táncot lehet virtuóz módon űzni, ezeket nem lehet csakúgy elsajátítani, ha jól akarunk táncolni, akkor az sok gyakorlást igényel. Persze ha valaki szubjektívan és eleve kritikusan áll hozzá a néptánchoz, akkor az sose fogja meglátni annak a szépségét és csupán primitív ugrabugrálásnak fogja látni, a népzenét meg csak nyekergésnek hallja. Minél jobban megismerünk valamit, annál nagyobb az esély rá, hogy meg is kedveljük.

2013. aug. 2. 16:26
 15/24 anonim ***** válasza:
MÁr bocs, de mit nem értesz azon hogy nem szerez örömet a népzene, ha táncol rá épp valaki, ha nem.
2013. aug. 2. 21:04
 16/24 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy nem értettelek? Igenis értem, sőt, megértem, hogy neked nem okoz örömet, nincs is ezzel baj, így van ez rendjén.

Mondtam én olyat, hogy aki nem szereti, az nem tudja, mi a jó és igenis tessék szépen mindenkinek megkedvelni?

2013. aug. 2. 22:06
 17/24 anonim ***** válasza:

Sokaknak benne van a komcsik degradáló attitűdje, ami persze hamis, amikor a néptáncot propagandára használták fel. Persze, ott van az az előítélet is, hogy ez a parasztok tánca, tehát "városi modern ember" ilyen falusias dolgokkal nem foglalkozik. Aztán ott vannak azok az emberek, akik mindenfajta táncot utálnak.

Vannak azok, akik maguk sem tudják miért, de sikknek tartják utálni a néptáncot, mert olyan kis gagyi, nem menő, nem amerika.

És végül, vannak akik irigykednek titokban, mert képtelenek lennének egy tisztességesebb koreográfiát megtanulni és végigcsinálnik.

2013. aug. 3. 03:18
 18/24 anonim válasza:
Legtöbben azért szólják le, mert még sose láttak igazi előadást (pl: a Duna művészegyüttes előadását). Amúgy én is néptáncolok és imádom!
2013. aug. 9. 19:32
 19/24 anonim ***** válasza:
mert sz@r
2013. aug. 10. 13:32
 20/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, lennélszíves megindokolni, miért gondolod így?
2013. aug. 10. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!