Miért tartják a néptáncot cikinek?
Valaki cikinek tartja, valaki nem.
Én azt tartom cikinek aki a néptáncot tartja annak.
Cikinek nem tartom, csak velem nagyon megutáltatták általánosban, mert alsó négy osztályban kötelező volt, a tanárnő meg egy szadista barom volt. Ez annyira belém rögzült sajnos, hogy már a szótól is feláll a hátamon a szőr. Érdekes, mert a népzenét (szinte bármilyen nép zenéjét egyébként) szeretem, érdekesnek tartom, de arra senki nem tudna rávenni, hogy néptáncoljak.
De természetesen nem maga a néptánc a ciki, sőt, szerintem nagyon jó, hogy vannak, akik foglalkoznak ezzel, örömüket lelik benne, hiszen hogy máshogy maradnának fönt ezek a dolgok? Azokkal meg ne törődj, akik azt mondják, hogy ez gáz, ha nekik lenne valami értelmes elfoglaltságuk, eszükbe se jutna lenézni :)
Utoljára a "szociba'" volt cikizni a néphagyományokat, köztük a néptáncot ( nem volt túl népszerű a haza és a magyar hagyományokhoz kapcsolódó pozitív megnyilvánulás).
Van, aki leragadt ezen a szinten, van aki túllépett és van aki sosem volt ilyen.
Nyilván a szülői minta és értékrend van rájuk hatással, de pár év múlva azért újra megkérdezném a véleményüket erről. Szerintem sajnálni fogják hogy ők kihagytak egy ilyen lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!