Szerintetek ma Magyarországon előny, hátrány, vagy nincs jelentősége annak, hogy negrid - europid keverék, tehát félvér (mulatt) vagyok?
Szerintem csak az lenne előny ,hogy ha mutáns lennél. :DD
De egyébként nincs jelentősége ,szerintem -így viccen kívül-.
Üdv!
Kérdező, azt nem tudom, hogy egy afrikai -azaz 1- hogyan tanulja meg a magyar nyelvet, stb. és azt sem, hogy ma mi a helyzet a külföldi hallgatókkal az egyetemeken. Nyilván egyeteme válogatja. De hogy régebben sokkal kevesebbet vártak még az orvosin is fekete és ázsiai hallgatóktól, az biztos. Pedig lényegesen különböző volt, hogy pl. a vietnami nem fizetett, az afrikaiaknak meg otthonról a családjuk súlyos dollárokban fizetett.
A véleményem meg nem eladó se le se felpontozásért. Még ha "minden véleményt, észrevételt szívesen fogad" is kérdező.
Akár tetszik, akár nem, minden emberfajtának vannak dominánsan öröklődő külső jegyei. A fehérnek ez nem bőrszíne. A vágottszeműnek viszont a szemevágása, haja olyan. A feketéknek a szája, az orra és a haja. A németfajta szőke-világos haja is gyakran öröklödik. Ezért hiába fehér egy félvér ember bőre, disszonáns a kinézetén a más jelleg.
A legszebb minden fajtának a tömény, csak a saját fajtájára jellemző külső. Ott tökéletes összhang van, minden pont a helyén van. Ezt nem látni, hanem érezni lehet, mint ahogy egy plasztikai műtét miatt az arcba nem illeszkedő orrot is megérezhet az ember, hiába "szép" az eredmény.
Kár Mo-t vagy a magyarokat szidni. Aki keverék,és marad Mo-on, az nyilvánvalóan megtalálta az előnyét, vagy máshol élne, ahol könnyebb beilleszkednie.
11 nem jártam az eltére:D
"Kérdező, azt nem tudom, hogy egy afrikai -azaz 1- hogyan tanulja meg a magyar nyelvet"
több afrikai,hogy tudja megtanulni annyira a magyar nyelvet,hogy lediplomázzon magyarul,és utána magyarul dolgozzon?és ők milyen fondorlatos módon hitetik el a kollégáikkal és a betegekkel,hogy valóban jó orvosok?jó,azon már túl vagyok,hogy előnyökkel indultak,sokkal kevesebbet kellett teljesíteniük.de nyilvánvaló,hogy ha nem vagy jó orvos,akkor nem szeretnek a betegeid,nem gyógyulnak meg,és nem húzol le évtizedeket egy intézményben.szóval az érdekelne,hogy kik segítenek nekik ebben?és kik hitetik el a betegeikkel,hogy az afrikai/ázsiai orvos gyógyította meg?hogyan tesznek szert pl.presztizsre?
"Akár tetszik, akár nem, minden emberfajtának vannak dominánsan öröklődő külső jegyei. A fehérnek ez nem bőrszíne. A vágottszeműnek viszont a szemevágása, haja olyan. A feketéknek a szája, az orra és a haja. A németfajta szőke-világos haja is gyakran öröklödik. Ezért hiába fehér egy félvér ember bőre, disszonáns a kinézetén a más jelleg."
nem értem ezt az "akár tetszik akár nem",csuhajja stílust.senki nem állította,hogy nincsenek rasszokra jellemző vonások.
azt azért remélem tudod,hogy az ember maga a faj.azon belül vannak nagyrasszok,ésígytovább.tehát ennek tükrében mire akartál végül is itt kilyukadni?minden rassznak megvannak a maga vonásai igen,és?
"A legszebb minden fajtának a tömény, csak a saját fajtájára jellemző külső. Ott tökéletes összhang van, minden pont a helyén van. Ezt nem látni, hanem érezni lehet, mint ahogy egy plasztikai műtét miatt az arcba nem illeszkedő orrot is megérezhet az ember, hiába "szép" az eredmény."
minden a helyén van a felvéreknél is,nyugodj meg.érzem is.kezek,lábak,fülek,szervek.stb.orvoshoz is szoktam járni,és nem kell külön félvérekre specializált szakembereket beküldeni(mivel nincsenek is rasszra specializált orvosok,mert tökéletesen felesleges lenne.).mindenem ott van,ahol annak lennie kell.
remélem a plasztikai műtétes hasonlatot csak egy gyenge poénnak szántad.annak talán elmegy.
Azt nem tudom, hogy ma Mo-on mennyire jó orvosok a nem magyarok.
De Mo-on pont hogy éppen szír valamilyen csereprogrammal dolgozó orvos miatt történtek szülési műhibák, az orvos nem magyar egyetemen tanult módszere miatt. Amit el akartak titkolni, csak a szülők kitartása miatt derült ki. Persze, "véletlen hibának" minősítették, hogy nehogy megbántsák. De mindenki tudta, hogy miről volt szó.
Mindenütt orvoshiány van. A legtöbb beteg igazán egyszerű eset, elég hátrányban volt az egészségügyi nevelés évtizedekkel ezelőtt, de ma a számítógépnek hála, könnyű pótolni a hiányokat.
Meg aztán elég sok ember elhisz az orvosoknak mindent, utána se néz. Beszed mindent, az ilyen betegeknek minden orvos "jó". Annak tartják.
Nem hiszem, hogy az a legjobb elosztás, hogy Mo-on ne magyarok legyenek az orvosok, a magyar orvosok meg dolgozzanak afrikai missziókon.
Hatékonyabb lenne fordítva, és hitelesebb.
Az emberfajták általános kinézete pedig úgy jó, ahogy van, nem érdemes keverni a jellemző jegyeket, bizony hogy disszonáns egy fehér bőrű egyeden a szőke gyapjas haj. Funkció szempontjából persze mindegy, bár talán ebból sem, mert a gyapjas haj nem a mérsékelt éghajlatra termett. Pl.
"Nem hiszem, hogy az a legjobb elosztás, hogy Mo-on ne magyarok legyenek az orvosok, a magyar orvosok meg dolgozzanak afrikai missziókon.
Hatékonyabb lenne fordítva, és hitelesebb."
szerintem pedig teljesen mindegy.nyilván én más aspektusból nézem,mivel nem zavarnak a különböző etnikumok magam körül.nálam fontosabb szempont az,hogy normálisak legyenek és hasznos tagjai a társadalomnak.ez nem azt jelenti,hogy más kultúrát szeretnék magam körül,de egy ugyan olyan nyelvet beszélő és ugyan úgy viselkedő,ugyan abba kultúrában szocializálódott emberrel származástól meg mindentől függetlenül elvagyok.
valóban jó lenne,ha a magyar orvosokat megfizetnék,de egyelőre ez csak álom.a magyar orvos kimegy nyugatra jobb élet reményében,sokan vissza se néznek.ettől ők hazaárulók,rossz emberek?szerintem nem,csak szeretnék valamire vinni az életben.ha a saját hazájuk/környezetük nem teszi ezt lehetővé,akkor lépnek.más kontinensekről érkező
tanulókat/orvosokat ugyan ezek a dolgok mozgatják.gondolhatod,hogy akinek annyi esze van,hogy megtanulja a nyelvet és lediplomázik,annak kint is megvolt az esze,és pontosan látta azt a romhalmazt ami körülvette.sztem semmivel sem rosszabb vagy másabb az a szitu,mint mikor lengyelo.ról,magyaro.ról nyugatra távoznak a jobb élet reményében.
"Az emberfajták általános kinézete pedig úgy jó, ahogy van, nem érdemes keverni a jellemző jegyeket"
ezt te így gondolod.de ez egyedül a te szubjektív véleményed,amivel nincsen semmi baj,csak ne úgy fogalmazz,mintha ez vmi örök érvényű igazság ,vagy kőbe vésett törvény lenne.ha bármi akadálya lenne a szaporodásnak,akkor nem tudnának szaporodni a különböző rasszú emberek egymás között.
esetleg az említett arab orvosos hírről tudnál dobni valami forrást?
Szerintem előny.
Nincs azzal semmi gond ,nekem is van negrid-europid félvér barátaim.
Ők is ugyan olyan emberek mint mi, csak a színük más. És akkor?
Legalább egzotikus vagy .
Nem kell ilyen baromságokkal törődnök hogy hátrány vagy előny.
Különleges vagy és kész, amúgy is a csajok az egzotikusságra mennek .
Én inkább azt mondanám, hogy a kérdező van egyedül a színvakságával.
Az afrikai feketék is hétszentség, hogy magukhoz közel állóbbnak tartanak egy orvost, vagy akárkit, aki hozzájuk valamiben hasonló. És ettől jobban tud dolgozni az ő hasznukra.
Az emberek fajták szerint különbözők, és pont úgy jó.
Mellesleg még Amerikában is jelennek meg tanulmányok, hogy maguk a keverék emberek vannak bajban a saját hovatartozásukkal, annak ellenére, hogy éppen a keverékségükkel lesznek sikeresebbek. és mégis.
Nem tudok erről sem címet, szerzőt mondani; nem emlékszem a szír -nem arab- orvos nevére sem, már nem is számít. Csak addig számított, amíg ki nem derült, hogy nem betegség, genetikai hiba, stb. hanem műhiba.
Különben is csak vendég volt 1-2 évig.
És különben is a vegyesházasságokból születettség társadalmi vetületeiről lenne szó, csak az eltérő szemléletekre jutott eszembe.
"Én inkább azt mondanám, hogy a kérdező van egyedül a színvakságával.
Az afrikai feketék is hétszentség, hogy magukhoz közel állóbbnak tartanak egy orvost, vagy akárkit, aki hozzájuk valamiben hasonló. És ettől jobban tud dolgozni az ő hasznukra."
a személyes tapasztalataim alapján színvak vagyok,igen.de nem vagyok vele egyedül,mert ha így lenne,akkor nem születhettem volna meg.még két ember minimum színvak rajtam kívül:)
hovatartozási problémám nincs.magyar vagyok.annak van problémája,aki ezt nem fogadja el,és meg akarja magyarázni,hogy márpedig én nem az vagyok.viszont az igaz,hogy egy idő után a közösség folyamatos nyomása okozhat hovatartozási problémát egyeseknél.
egyébként még mindig nem értem,hogy miért nem tudod elfogadni,hogy a véleményed,az nem egy szent igazság,csak egy vélemény.minden ember el tudja dönteni,hogy kívánatosnak tartja e egy másik rasszhoz tartozó embertársát.ha te nem tartod annak,lelked rajta,senki nem kötelez arra,hogy keveredj.neked az a normális.más embernek meg más a normális.
Tudod, nem tudom, honnan jön, hogy "szent igazságnak tartanám" a véleményem.
De azt sem tudom, hogy mi köze van a kívánatosnak tartásnak az utód létrehozásához.
És teljesen természetes, hogy egy bizonyos közegben élve a környezettel azonosítja magát valaki. De környezetváltáskor más lenne a helyzet. Pont erről beszélt egy elgondolkodós interjúban a Khálid Artúr is. Nem tudom azt se mellékelni.
A mai világban szörnyű nehéz őszintének lenni, főleg nyilvánosan. Talán még önkínzásnak minősülhet.
Miért tetted föl igazából a kérdést? Őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!