Mire vagy büszke, mint Magyar? Miért szeretsz Magyarnak lenni? Mit jelent számodra Magyarnak lenni?
Én nagyon szeretek Magyarnak lenni, és egy csomó mindent tudnék írni, hogy miért: különösen művelt nép lehettünk régen (nyelv, harcművészeteink, művészetünk, múltunk, stb), nagyon sok minden van, amit szeretek a Magyar népben, a múltunkban.
De én magam, mint Magyar ember, miért lehetek büszke magamra, mint Magyar emberre? Én átlagos ember vagyok.
Ne gyertek azzal légyszi, hogy vegyült a nép másokkal, mert nem az számít, hanem a hazaszeretet. Egyébként is nyilván nem tudom, hogy őslakos Magyarok voltak-e a felmenőim, de sokáig visszamenőleg itteniek voltak, az őseim nevei is Magyar nevek voltak, a külsőnk is a korabeli ábrázolásokban lévőhöz hasonlít, bár ez nem bizonyíték.
Lehet, hogy butának tűnik a kérdés, de nagyon kérlek, ne értsetek félre: büszke vagyok a Magyar kultúrára, a tudósokra és őseink ügyességére, intelligenciájára. De mi van a jelennel?
Nézzétek meg, nemrég találtam, kiderül, hogy többek között kikre lehetnek büszkék a magyarok: youtube-on írd be: Budapest business region - get engaged. Sztem tök jó, több ilyen kellene.
Arra lehetünk büszkék, hogy az emberi faj a magyarral indult és a magyarral is fog kihalni, miénk a legjobb gén a Földön, (meg egy indián népé).
Köszi a válaszokat!
Miből gondolod, hogy a miénk a legjobb gén (azon a másikon kívül)? Persze örülnék neki, de honnan van ez az infód? Kíváncsi vagyok! :) Hadd dagadjon a májam. ;) :D
Én az ilyen emberekre vagyok büszke,mint a kedves kérdező,aki olyan penge nyelvtanból,hogy tudja,a "magyar" szót kisbetűvel írjuk,nem pedig naggyal.
Komolyra fordítva a szót,én eddig nem igazán találkoztam olyan dologgal,amire büszke lehetnék,főleg az utóbbi időben,mi több,azon is erőteljesen gondolkodom,hogy lemondok a magyar állampolgárságomról.Ezt a nagy büszkeséget sem értem,mire fel legyek büszke?A primitív emberekre?A bűnöző politikusokra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!