Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mire vagy büszke, mint Magyar?...

Mire vagy büszke, mint Magyar? Miért szeretsz Magyarnak lenni? Mit jelent számodra Magyarnak lenni?

Figyelt kérdés

Én nagyon szeretek Magyarnak lenni, és egy csomó mindent tudnék írni, hogy miért: különösen művelt nép lehettünk régen (nyelv, harcművészeteink, művészetünk, múltunk, stb), nagyon sok minden van, amit szeretek a Magyar népben, a múltunkban.

De én magam, mint Magyar ember, miért lehetek büszke magamra, mint Magyar emberre? Én átlagos ember vagyok.

Ne gyertek azzal légyszi, hogy vegyült a nép másokkal, mert nem az számít, hanem a hazaszeretet. Egyébként is nyilván nem tudom, hogy őslakos Magyarok voltak-e a felmenőim, de sokáig visszamenőleg itteniek voltak, az őseim nevei is Magyar nevek voltak, a külsőnk is a korabeli ábrázolásokban lévőhöz hasonlít, bár ez nem bizonyíték.

Lehet, hogy butának tűnik a kérdés, de nagyon kérlek, ne értsetek félre: büszke vagyok a Magyar kultúrára, a tudósokra és őseink ügyességére, intelligenciájára. De mi van a jelennel?

2010. márc. 22. 20:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Magyar a nevem:)Enikő

ezért

2010. márc. 24. 17:45
 22/31 anonim válasza:

Nézzétek meg, nemrég találtam, kiderül, hogy többek között kikre lehetnek büszkék a magyarok: youtube-on írd be: Budapest business region - get engaged. Sztem tök jó, több ilyen kellene.

Arra lehetünk büszkék, hogy az emberi faj a magyarral indult és a magyarral is fog kihalni, miénk a legjobb gén a Földön, (meg egy indián népé).

2010. márc. 25. 14:08
 23/31 anonim ***** válasza:
69%
Hogy nyers és bunkó legyek: nem vagyok itt büszke semmire, nem szeretek magyar lenni és legfőképp azt jelenti, hogy pont határeset vagyok kelet és nyugat között. és ezért nem jó ez így sehogy se :/
2010. márc. 26. 20:14
 24/31 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Miből gondolod, hogy a miénk a legjobb gén (azon a másikon kívül)? Persze örülnék neki, de honnan van ez az infód? Kíváncsi vagyok! :) Hadd dagadjon a májam. ;) :D

2010. márc. 30. 21:55
 25/31 anonim válasza:
E-mailben kaptam egy nagyon hosszú szöveget a magyarságról és abban volt leírva, hogy miénk a legjobb gén, leírom a címét, hátha google-on bejön: "Titkok és összefüggések - Megszerezni és elvenni a magyaroktól a Kárpát-medencét!!!!???"
2010. ápr. 11. 19:45
 26/31 A kérdező kommentje:
Köszi szépen ezt is. Bár kérdés, hogy tényleg hogy keveredett ez a gén már...? MEg hogy igaz-e egyáltalán?
2010. jún. 5. 00:53
 27/31 anonim ***** válasza:
Én a korrupcióra, a mutyizásra, a magánnyugdíj pénzek lenyúlására, a Fideszre és Orbán Viktorra vagyok büszke
2015. máj. 30. 12:04
 28/31 anonim ***** válasza:
65%

Én az ilyen emberekre vagyok büszke,mint a kedves kérdező,aki olyan penge nyelvtanból,hogy tudja,a "magyar" szót kisbetűvel írjuk,nem pedig naggyal.

Komolyra fordítva a szót,én eddig nem igazán találkoztam olyan dologgal,amire büszke lehetnék,főleg az utóbbi időben,mi több,azon is erőteljesen gondolkodom,hogy lemondok a magyar állampolgárságomról.Ezt a nagy büszkeséget sem értem,mire fel legyek büszke?A primitív emberekre?A bűnöző politikusokra?

2015. júl. 10. 12:20
 29/31 anonim válasza:
Nekem az egyik nagyapam volt felig magyar, ugy tudom, de nekem oszinten szolva ez nem nagyon jelent semmit, mert tavolinak erzem a magyarok mentalitasat ugy altalaban, de azert orulok, hogy megtanitottak magyarul beszelni, mert mindig jo egy nyelvet ismerni.
2016. márc. 15. 01:01
 30/31 anonim ***** válasza:
A magyar nép között sokféle ember van, ezért nem szabad beleesni általánosításokba. Amire én mégis büszke vagyok az az őseim hozzáállássa munkához. Szorgalmasak és kitartóak voltak, ezért volt zöldség, gyümölcs, jószág... minden ami kellett. Nem szégyellték a kétkezi munkát és mindig próbáltak becsületesek maradni. Az én őseim Istenfélő és családszerető emberek voltak. Mit jelent számomra magyarnak lenni? Lényegében azokat, amiket leírtam. Nehéz ennek megfelelni, mert olyan kesze-kusza világot élünk. Örülök, hogy magyarnak születtem, habár Isten ítélőszéke előtt mind emberként kell, hogy megálljunk. Ott már nem az lesz a fontos, hogy ki milyen nemzetbe született, hanem hogyan élte le az életét és milyen tettei voltak.
2016. márc. 15. 01:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!