Az emberek miért ennyire pesszimisták?
Ezért, mert a magyar ember egy tipikusan panaszkodós fajta. Az évszázados sorozatos vereségek okán, nemzeti tradíció lett, hogy mindenki panaszkodik.
Ha nincs semmilyen probléma, akkor is panaszkodunk, mert szükségünk van arra a tudatra, hogy a világ ellenünk van.
Ez egy bizonyos mértékig összetart erő is.
Igaza van a kérdezőnek, hogy örülni kell hogy van kezem lában stb. ÉS örülni kell az apró dolgoknak is! Ha mindig panaszkodnak az emberek hogy jaj ez is rossz az is rossz ha így lenne ha úgy. Most mivel lesz jobb hogy mindig magukat sajnálják??? Problémák mindenhol vannak, felfogás kérdése az egész hogy a problémákkal elrontjuk e a mindennapjainkat. Én minden ellenére optimista vagyok és hiszek egy szebb jobb jövőben! Nem érdekel a politika, csak arra gondolok hogy minden rendben lesz és örülök a napsütésnek és minden apró dolognak és ilyenkor pozitív energiákat sugárzok ki ami pozitív dolgokat vonz be.
Bocsi nem nagyon válaszoltam a kérdésre, de kitört belőlem.
Egyetértrek a 21.08.-al.Pozitívan kellene gondolkodni,még akkor is ha gondjaink vannak.Nem állandóan panaszkodni csak. Nagyanyámnak volt egy mondása : aki sír,attól el kell venni,aki nem panaszkodik,annak pedig adni kell.
Azok a legpesszimistábbak,akiknek kevesebb okuk van rá.Ez nyilván magyar sajátosság.
Ránk jellemző, hogy semmi sem elég, ebből következik, hogy minden sz@r, mert még nem szereztem meg.
Részemről a pesszimizmus az, hogy tudom, hogy - 8-10 millióval kezdem az életem, amit örökölni fogok. Lakásra nem tudom miből lesz, mivel 40-60 százalékos önerő kilőve, ha meg lenne ennyim, nem kéne hitel.
Párommal jól tudnánk élni, szép családunk lehetne, de nem vállalhatok be családot, saját vagyont, mert nincs semmi biztató a jövőmbe!
A magyar csak sírni tud! Nézd meg a görögöket, alig tudnak bevezetni valami megszorító intézkedést, mert a nép rögtön lázad.
Ezentúl napfényt fogok enni. Ünnepnapokon azért egy két tücsköt, meg fűszálat is megengedek magamnak (azért csak ennyit, hogy a környezetvédők nehogy feljelentsenek).
"Házam" egy sátorféle lesz a szőke Tisza partján.
Barátaim a madarak és a fák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!