Nem tartjátok röhejesnek, amikor középkorú emberek "barátnőről" beszélnek?
És akkor véleményed szerint, hány éves kortól kellene likvidálni az embereket?
Egy 40 éves F barátnővel ellátva.
12:43,
És amikor egy 50 éves megismerkedik valakivel, mégsem nevezheti élete párjának, amikor két hete vannak együtt...
Ne nevettessük ki már magunkat. Teljesen korrekt megnevezés a barátnő. Ugyanis az. Akkor egy 50 éves nőnek hogyan kell hívni a barátját? "esetlegesen-jövendőbeli-életem-párjának"?
"Majd ha 40 éves leszel, rájössz, hogy a "te fogalmaid" a röhejesek."
És pontosan mi az én véleményemben a röhejes? Én kifejtettem a nézetemet, te meg csak annyit mondtál, hogy "aki mondja". Érvelni is szabad, ha valami röhejes, akkor ez az óvodás ösztönös visszavágás.
2-ik válaszolónak: Nem a párkereséssel van bajom, hanem a kifejezéssel. Az "élettárs" pl. teljesen korrekt, bár nem teljesen ugyanazt jelenti. Egyszerűen azt állítom, hogy a "barátnő" szó gyerekes, hülyén hangzik érett felnőttek esetében.
A linkelősnek: ez nem az én kérdésem. Ha érdekel a véleményem, szerintem férfiaktól a "párom" kissé lányos. Nem azt állítom, hogy így van, csak azt, hogy én így gondolom. Biztos azóta, hogy hallottam egy melegtől, amikor a "párjáról" beszélt. Nőknél, lányoknál rendben van, én személy szerint ezt a szót sosem használnám, inkább azt mondanám, hogy "a kedvesem".
Sir Butcher:
Az a véleményem, hogy alkotni kéne valami normális kifejezést erre. Ugyanúgy a "szinglire", a másik ilyen marhaságra, ami borzalmasan hangzik a magyar nyelvben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!