Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Egy németnek olyan Magyarorszá...

Egy németnek olyan Magyarország, mint nekünk mondjuk Ukrajna?

Figyelt kérdés
2010. márc. 3. 22:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden viszonyítás kérdése, illetve, hogy az illető járt-e (élt-e) a kérdéses országban. Nem kell lenézni azt a szegény Ukrajnát.

München és Berlin. Előbbi tele van csövessel és szeméttel, kosszal, (ami utóbbira is igaz), utóbbiban mindenki (a kocsmatölteléktől az önkormányzatig) rinyál, hogy nincs lóvé, ami miatt még az utcákat sem takarítják a hótól. Ezzel szemben Kijev tiszta, az emberek barátságosak, udvariasak, kultúráltak. Kövezzetek meg, de a Pestinél jóval magasabb az életszínvonal. A jóval alacsonyabb életszínvonalon élő ukrán vidéken pedig a legjellemzőbb emberi tulajdonságok az optimizmus, a méltóság, az egymást segítése és a kitartás. Meg az alkoholizmus. :-) De az hol nem? Csoptól keletre legalább van hagyománya, egy kis vodka, egy kis füstölt vagy szárított hal, egy kis főtt krumpli kaporral, egy kis zöldborsó és jó társaság! Meg egy jó indok, amit mindig találnak, mert a legapróbb dolgoknak is örülnek - pl. Ványa talált a biciklire új láncot és 2 grivnyáért elhozta a piacról))

Azt is kell nézni szerintem, hogy egy adott ország éppen honnan hova tart. Németország gurul le a lejtőn, Ukrajna stagnál, egyes régiói pedig újból növekednek. A válság után ez mondjuk kicsit túlzás, de én bizakodom :-)

Még egy megrázó élmény Ausztria volt. Komolyan mondom (bár vidéken volt), a németek után olyan aranyosan - parasztoknak tűntek :-) Olyan öntudatos parasztoknak. Hö. Mint keleti sógoraik... (nem én mondtam)

2010. márc. 4. 15:53
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszból is látszik, hogy mindenki mindent másképp lát. Én voltam Münchenben és Berlinben, de se koszt, se graffitit nem láttam, éltem Frankfurt mellett, elég sokszor jártam ott és nem a turista övezetben...Pesttel össze sem lehet hasonlítani (Kijevben nem voltam, ott nem tudom, mi a helyzet). Minden városnak vannak jobb és rosszabb részei, de Budapesten még a leggazdagabb turista helyek is koszosak, a falak tele vannak firkálmányokkal (nemrég jártam egy turista körúton a városban). Ezt teljes részlehajlás nélkül mondom. Én nem bírom a németeket, mégis elismerem, ha valamiben jók (vagyis nekik van pénzük és megfelelő kulturájuk a rendet fenntartani, erre meg van az igény bennük). Az ukránokról meg annyit, hogy sokan menekülnek az országból, rengeteggel találkoztam külföldön, akik csak ki akartak házasodni, mindegy, hogy kivel, csak, hogy elmehessenek az országukból (személyes tapasztalat alapján mondom). Akkor csak nem lehet olyan jó nekik ott és vannak köztük eléggé számító emberek...szóval miért lennének jobbak a magyaroknál vagy bárki másnál? Szerintem minden ország lenézi a keletebbit. Ahol élek, a napokban láttam egy térképfelosztásban, hogy Magyarországot a Balkánhoz tették, szóval Nyugaton is meg van ez a hatás.
2010. márc. 4. 16:27
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak az utolsó előttitől:

Hát igen, elfogultság az van bennem, nem is kevés. Teljesen igaz, amit az ukrán "menekültekről" írsz. Németországból kiszedtem a legrosszabbat, Ukrajnából meg a legjobbat. Így egy kicsit ferde az összehasonlítás. De direkt tettem, mert picit zavar, hogy az emberek kelet felé mindig gyanúsan néznek. Csoptól keletre az emberek világ életükben több pénzt költöttek el egy hónapban, mint amennyit megkerestek. Ezért az életük egy folyamatos pörgés. Nincs egy nyugodt perc, máról a holnapra él mindenki, ezt szokták meg. Cserébe sokkal életrevalóbbak nyugati szomszédaiknál, akiknél nincs ez a hajsza. Nem mondom, MO-n is van aki 2-3 helyről szerzi a kenyerét, sajnos egyre inkább efelé tartunk. Olyat is hallottam már, hogy Debrecenben valakinek nem utalnak bért már 3-4 hónapja. Ilyen eddig csak keletebbre volt, nálunk nem. Baranyáról, Borsodról és Békésről nem is szólok. A magyar és az ukrán vidék életszínvonala kezd kísértetiesen hasonlítani egymásra. A legfőbb különbség az, hogy nálunk ez általános depresszióval jár együtt, ott meg általános legyintéssel, vagy optimizmussal. Amikor valaki azt mondja, hogy az ukránok szegények, vajon hogy élhetnek, na ezért szoktam mosolyogni magamban.

2010. márc. 5. 09:05
 14/14 anonim válasza:
13%

Nem olyan!

Magyarország csak egy van a földön, viszont szláv és germán államokból sokkal több.

A magyarokat nem lehet egyik néphez sem hasonlítani, mert mi vagyunk a tudás népe,nekünk Istentől kapott küldetésünk van,és véghez fogjuk vinni bármibe is kerük!!!!!!!!!!!!!!

Adjon az Isten!

2010. márc. 6. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!