Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Egy németnek olyan Magyarorszá...

Egy németnek olyan Magyarország, mint nekünk mondjuk Ukrajna?

Figyelt kérdés
2010. márc. 3. 22:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Miért nekünk milyen Ukrajna? Nem teljesen értem a kérdést..
2010. márc. 3. 22:13
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
gazdaságilag biztosan
2010. márc. 3. 22:18
 3/14 anonim ***** válasza:
37%

Hát mondjuk nekem és nem német vagyok de a Budapesten túli rész is már Ukrajna. Gyöngyösre jártam főiskolára, hát ledöbbentett és akkor még keletebbre nem jártam. Mondjuk amit meséltek róla nem is igen tudnának rávenni, hogy menjek. De nekem már Veszprém is távol áll a modern város fogalmától. Mondjuk az legalább szép hely.

Úgyhogy egy németnek Magyarország szerintem nem Ukrajna, hanem mondjuk Afrikai nyomortanya.

2010. márc. 3. 22:32
 4/14 anonim ***** válasza:
71%

Német mit gondol Magyarországról? Balaton, gulyás, lángos

Magyarok mit gondolnak Ukrajnáról? Csernobil...Kárpátalját ide vissza!...

Nem, nem hiszem hogy ugyanolyan lenne...

2010. márc. 3. 22:32
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
ma 22:32-es: azt kihagytad, hogy a németeknek még az is azonnal bejön, ha MO-ra gondok, hogy RENGETEG KOSZ MINDENHOL!!!!
2010. márc. 3. 22:43
 6/14 anonim ***** válasza:
91%
És a magyarnak ukrajnáról: még több kosz mindenhol (így kvittek vagyunk)
2010. márc. 3. 22:53
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezen én is gondolkodtam főleg, hogy sok országban éltem köztük Németországban is. Szerintem minden nyugati-európai ország a keletebbre lévőket valamilyen szinten lenézi (mármint nem úgy értem, hogy a spanyolok lenézik a franciákat, hanem úgy, hogy a nyugati tömb lenézi a keleti országokat, és ahogy haladunk kelet felé, minden ország kezdi a keleti szomszédait lenézni). Valóban vannak németek, akik egyből a Balatonra asszociálnak vagy a gulyásra, de ki tudja, hogy mit gondolnak egyébként. Biztos, hogy van olyan, akiben az van, hogy "ja, az a szegény ország", ahogy valamit mi is érzünk, mikor azt halljuk, hogy Ukrajna vagy Moldova. Ezekhez azt a sztereotípiát társítjuk, hogy szegény országok, ahol csak a feketegazdaság virágzik, pedig lehet, hogy nincs is igazunk, de a sztereotípia mindig kialakul mindennel kapcsolatban.
2010. márc. 3. 23:28
 8/14 anonim ***** válasza:
95%
Én nem tudom, de régebben én úgy képzeltem, hogy nyugatra minden szép tiszta és rendezett. Aztán rájöttem, hogy ez csak néhány országra, többek között Németországra és Ausztriára igaz. Franciaország és Olaszország tisztaságban és rendezettségben semmivel nem jobb nálunk. A másik hogy azt hiszi egy csomó magyar, hogy sokkal normálisabbak máshol az emberek, egyesek odáig mennek, hogy az önzést és az irigységet hungarikumnak tekintik. Pedig ez sincs így, ugyanúgy mindenféle ember van máshol is. Sokan külföldre vágynak, én nem igazán, Németországot még elviselném, de mióta Angliában jártam, azt kell hogy mondjam, csak is fizetésben jobbak, ha egyéb dolgokat is figyelembe veszünk az életszínvonalnál, akkor kijelenthetem, ott az egyik legrosszabb az élet.
2010. márc. 4. 01:15
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
01:15: csak félig értek veled egyet. Azért vannak dolgok, amikben jobbak a nyugatiak (vagy mondjuk úgy, hogy előttünk járnak és a személyiségükben is megmutatkozik) meg persze vannak, amikben rosszabbak, mint a magyarok, de ezt csak magyarként veszed észre. Azt mondod, hogy Olaszország és Franciaország olyan, mint Magyarország...ezt én nem így látom. Róma, Velence, Milánó és a többi sokkal tisztább, mint Budapest. Az épületek kb. egy idősek vagy ott még régebbiek és mégis sokkal jobban karban vannak tartva. Ahol most élek, még sosem láttam eldobott csikket vagy szemetet az utcán. Ez pedig elsősorban nem pénz, hanem kultúra függő dolog...nem azt mondom, hogy nyugaton minden ember jó, van sok buta és bunkó ember is (találkoztam már jó párral...), de én azért szeretek itt élni, mert nem húznak fel annyiszor, mint Magyarországon, nem érzem azt a feszültséget, frusztrációt, pesszimizmust, állandó nyomást és ez bármit megér, de komolyan...sokkal stresszmentesebb az életem, pedig ugyanúgy dolgozni kell, sőt még többet. Én ebben látom a nagy különbséget és a hatalmas pozitívumot. Valószínűleg ez is közre játszik abban, hogy Magyarországon sokkal alacsonyabb a várható megélt életkor, mint a legtöbb nyugati országban.
2010. márc. 4. 01:35
 10/14 anonim válasza:
100%
minden sztereotipiában van igazság szerintem
2010. márc. 4. 02:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!