Kínában ma már nem esznek kutyahúst, ugye?
De esznek még ma is, pl. Kína, Korea, Vietnam, Fülöp-szigetek, de nyilván nem mindenki, nagyon sokan elítélik. És nem csak chau-chaut. A bőrüket is felhasználják, kínszenvedés a haláluk.
Én azért a többi állatot is sajnálom, akit meg itt esznek meg. Ők is sokkal többek, mint érzéketlen húsgyárak.
Háborúk idején amikor éheznek az emberek, Európában is megfogyatkoztak a kutyák, macskák. Is. Svájcban (igaz elvétve) még mindig vannak akik esznek, általában az idősebbek, tanyán élők. Ott nem illegális a megevése, de kereskedelmi forgalomba nem kerülhet.
De most komolyan, ha belegondoltok, akkor a hús/izomzat tápanyagtartalma (legyen az kutya, tyúk, macska, marha, alpaka, tengerimalac, nyúl vagy akár az ember) alapvetően nem sokban különbözik. És elsősorban attól függ, milyen állat megevését tartja az ember normálisnak, hogy melyik kultúrába születik.
Az már más téma, hogy hogy végeznek az ottani állatokkal. Az tényleg elfogadhatatlan.
De jó ha tudjátok, hogy a mi vágóhídjaink sem tökéletesek, ott is gyakori, hogy élve kerül a malac vagy a szárnyas a forrázóvízbe, vagy még nem állt be a halál, de már elkezdik levágni a lábait. Ez azért fordul elő, mert nem várják meg amíg teljesen kivérzik és meghal, de már viszi tovább a futószalag; vagy azért, mert a gyors tempó miatt elnézik, nem vágják el a torkát, és az elkábított állat később felébredve iszonyatosan szenved.
Szóval akik kiakadnak a kutyaevésen, egy kicsit gondolkozzanak el azon, hogy azért mert boltban veszik a húst, és nem látszik rajta semmi, az nem azt jelenti, hogy nem szenvedett az állat, és azzal hogy megveszik, ezt támogatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!