Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért vannak...

Az emberek miért vannak ennyire kiakadva azon, hogy Kínában kutyahúst esznek?

Figyelt kérdés

Ne értsétek félre, én sem szívesen ennék kutyát (max. ha rá lennék szorulva), mivel errefelé ez nem szokás. De(!) ettől függetlenül nem mondom el a kínaiakat a szemétládáktól kezdve az undorító r*hadékokon és a szívtelen d*gökön keresztül a korcs népségig mindennek. (Csak a trágárságszűrő miatt cenzúráztam.)

Nekem is van kutyám és sosem tudnám levágni, de miért kell hőbörögni, ha máshol mások a haszonállatok, mint itt?

Ui.: Kérlek titeket, hogy a KÉRDÉSRE válaszoljatok!

2011. ápr. 29. 17:49
1 2
 1/15 anonim válasza:
67%
Ahány ház, annyi szokás. Nem kell kiakadni, ez az ő kultúrájuk. Lehet, hogy ők meg olyat nem tudnának soha megenni, amit mi jóízűen elfogyasztunk.
2011. ápr. 29. 18:00
 2/15 anonim ***** válasza:
27%
mert a kutya az ember legjobb barátja..na már most te meg eszed a barátodat??!!..hát nem !!
2011. ápr. 29. 18:01
 3/15 anonim ***** válasza:
48%

nálunk is szavazásra bocsájtotta a kormány ezt a témát, hogy megengedett legyen Mo-n a kutyahús fogyasztása.

Nos először is, nem vagyunk kínaiak, nem kell át venni ezt a szerintem UNDORÍTÓ szokást. Nekik ez normális, mert benne van a kultúrájukba, nekünk nincs.

Másodszor, nem igazán örülnék, ha a kutyám hirtelen eltűnne, mert a piacon divat lett a kutyahús árusítás.

Harmadszor, eléggé megnőne a kutyalopások és eltűnések száma.

Negyedszer az Európai emberek zöme a kutyát HÁZI KEDVENCKÉNT tartja, nem pedig délutáni csemegének.

2011. ápr. 29. 18:02
 4/15 tetris ***** válasza:
64%
Talán nincs is szivet melengetőbb, kedvesebb látvány egy kölyökkutyánál. Nem tudnék olyan éhes lenni, hogy egy ilyen bájos kis állatra vacsoraként nézzek. Inkább éhenhalnék.
2011. ápr. 29. 18:07
 5/15 anonim ***** válasza:
84%

A legtöbb helyen a tengerimalac is házi kedvenc mégis vannak országok ahol finom csemege..Mi a kutyát családtagnak tartjuk.A marhát levágjuk és megesszük.Az indiaiak szerint mi európaiak ugyanolyan szívtelenek vagyunk mint ahogy mi gondoljuk azokról akik kutyahúst esznek mert milyen emberek azok akik megeszik a szent állatot a tehenet,marhát??

Én úgy nőttem fel,hogy a kutya az ember barátja,így eszembe sem jutna hogy megegyem őket. A kínaiak nem ebben a szellemben nevelkedtek.Így nem is ítélem el őket. Az indiaiak szentnek tartják a tehenet.Még arrébb sem zavarják,inkább megvárják míg magától elmegy az útról..Ők sose ennék meg..mi megesszük..mert nem ebbe a kultúrába nőttünk fel..

Egyébként a sprektumon nemrég a Tabuban pont a kutyaevésről volt szó.

Ott mesélték,hogy Afrikában is sok törzs van ahol a kutyát megeszik..Ők tudatosan felnevelik a kutyát,majd amikor eljön a szertartás a kutyát agyonütik,és megsütik..Drámai volt,de végül is ez az ő szokásuk,ők így nőttek fel..

2011. ápr. 29. 18:15
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Remélem tudjátok, hogy a kínaiak egy külön kutyafajtát tenyésztenek azért, hogy megegyék, nem pedig az aranyos bernáthegyi kiskutyát eszik meg...

Amúgy, egy kis nyuszi nem aranyos? Meg egy bárány? Sőt, én személy szerint egy szép fej salátát is kedvesnek találok, aztán mégis jóízűen megeszem.

Meg, a pacal nem undorító? Fogjuk egy marha belét, aztán szétcsíkozva megesszük... Képzelem, erre mit mondana egy kínai :)

2011. ápr. 29. 18:18
 7/15 A kérdező kommentje:

Sir Butcher-el értek egyet leginkább.

Miért, egy kismalac, egy bárány vagy egy nyuszi nem aranyos? Vagy egy kiscsibe? (A kérdés természetesen a kiskutyák bájával való érvelőknek szól.)

"Nos először is, nem vagyunk kínaiak, nem kell át venni ezt a szerintem UNDORÍTÓ szokást." Nem tudom, hol olvastad, hogy át akarom venni a szokást. Számukra meg bizonyára a disznóevés az UNDORÍTÓ.

"Nekik ez normális, mert benne van a kultúrájukba, nekünk nincs." Pont ezért tettem fel a kérdést. Nem kéne senkit elítélni azért, mert más nála a tradíció, mint nálunk. A többi mondatodra nem is reagálnék, mert azok már a szokás átvevésének a következményei lennének, én pedig nem írtam olyat, hogy rá akarok szokni a kutyaevésre.

"mert a kutya az ember legjobb barátja..na már most te meg eszed a barátodat??!!..hát nem !!" Igen, valóban a kutya az ember legjobb barátja (mondjuk ez közhely, de van benne valami), nem is mondtam, hogy megenném. Viszont honnan tudod, hogy Kínában melyik állatot illetik az 'ember legjobb barátja' titulussal? Megintcsak azt tudom mondani, hogy ott más a hagyomány, de ezért nem kéne ítélkezni.

18:15, nem lehet, hogy te egészen véletlenül a föcitanárom vagy?xD Csak mert ő szokta minden órán felhozni, hogy Indiában szent állat a tehén, sőt, mindig megemlíti, hogy az útról sem zavarják el őket.:D

Köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 29. 18:50
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem nincs ebben semmi pláne azért nincs mert háziállat, és nem például fókát, delfint vagy majmot esznek amik már így is a kihalás szélére sodródtak. A kutya házi kedvenc, nem olyan nagy mint a disznó vagy a tehén ezért nem esszük meg, és nagyon okos is, ezért eszünk például nyulat, ami szintén okos, csak ne nagyon beszélünk róla (igazából a vágó állatok is intelligensek). Ellenben nem tartanám hülyeségnek az egészséges de elaltatásra váró kóbor kutyák levágását élelmezés céljából,hiszen aki éhes bármit megeszik, és tudtommal hazánkban sok az éhező (a világháborúk után sehol nem voltak kutyák és macskák, mert megették őket), tehát így két problémára is megoldást kínálnának.

Nyulam van, az egész család meg akarja enni:-)

2011. ápr. 29. 18:59
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

18:15, vagyok

nem vagyok föcitanár,de voltam Indiában,és ott láttam/ tapasztaltam a dolgokat.Egyszer az is megtörtént hogy a kocsi majdnem 1 óráig vesztegelt,és kisebb dugó lett,mert 2 tehén úgy döntött,hogy az út közepén böjtölnek egy kicsit :)És képzeld a helyiek még véletlenül sem voltak idegesek..Képzeld el a jelenetet.Ezerrel rohan mindenki kocsival,motorral,állandó dudálás kíséretében..(szerintem a jogsit nem is ismerik) majd hirtelen a forgalom leáll akár több órára is,és derűsen beszélgetnek,nevetgélnek..Olyan ráérősen.Majd a mikor a tehenek úgy döntenek,hogy továbbállnak,mindenki mint az őrült rohannak tovább..Egy élmény volt..

2011. ápr. 29. 19:29
 10/15 anonim ***** válasza:
56%

Azért mert a sok elkényeztetett kis takony kölyöknek fogalma sincs arról, mi az a nélkülözés. Csak egy napot éhezne át, levágná és megenné a legkedvesebb kutyáját is.

A háborúban amikor szükség volt rá, az emberek még egymást is megették. Persze, most nincs háború, de az ember ösztöne a túlélés. És aki most nagyon hőbörög "barbár" szokások ellen, szükséghelyzetben ugyanolyan "barbárul" viselkedne, arra vegyetek mérget.

És ugyanezek azok, akik hőbörögnek az "állatkínzás" és a kutyák megölése ellen, de bemennek a McDonaldsba és 2 pofára zabálják a marhahúst.

Otthon meg a csirkét, kacsát, és egyéb hústermékeket!

Szerintetek az hogy készül? Ja, tudom, anyu kelteti ki a hűtőből készre csomagolva biztos...Ha ennyire nem tetszik állatok levágása és elfogyasztása, akkor remélem ti sem esztek semmiféle hústerméket!

Mellesleg mitől undorítóbb szokás mint mondjuk szívni egy bűzrudat, vagy szétrothasztott gyümölcs nedvét inni (pálnika)?

2011. ápr. 29. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!