Mi a véleményed arról, hogy régen, Kínában a nők lábát eldeformálták?
Jobb-e a dugás, mint a lábfej durva deformálása? Ezen tanakszom picit......
Szerintem inkább dugnék.
Miért, manapság meg szilikonnal tömik ki a nők a mellüket meg néha még egyéb testrészeiket is, szerinted ez nem teljesen ugyanaz? Vajon pár száz év múlva mit fognak gondolni erről, nem azt, hogy micsoda barbár szokás volt?
Ráadásul a nagyon magas sarkú cipők is eldeformálják a lábat, nézd meg pl Victoria Beckham lábát, hogy milyen undorító.
De, én úgy gondolom ugyanaz. Csak éppen az a különbség, hogy a szilikonosdit és a magassarkú viselését az ember maga választja, és mennek férjhez olyan nők is, akik lapos cipőben járnak és nincs bennük semmi mű, de a kínai nőknek nem volt választásuk, és sokan bele is haltak, fájdalmasan, kisgyermekkorukban.
Talán még a fej deformálását és a leányok megcsonkítását gondolom hasonlónak.
Még korábban láttam erről egy dokumentumfilmet, ahol ezt a nőiesség kifejezésével magyarázták. Fájt nekik, de valahogyan mindenki természetesnek vette ezt náluk.
Ez ahhoz hasonló, mint (ahogyan előttem is írták) amikor a hölgyek fűzőt hordtak. Fájt, és nagyon nem volt egészséges, de a kor felfogása, és a nőiesség kifejezése szerint mindenki ezt csinálta.
Ne hagyd ki a nyakgyűrűt sem.
A padaung kislányok általában 5 évesen kapják az első gyűrűt. Náluk ez a szépség megtestesítője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!