Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a véleményed arról, hogy...

Mi a véleményed arról, hogy régen, Kínában a nők lábát eldeformálták?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 17:05
1 2
 11/18 Mandulisz válasza:

Azt, hogy megelőzték a korukat, sok mindent felfedeztek.

Furcsa, hogy sokan elítélik őket, és ma ugyanúgy deformálják a testüket az emberek. Én a mai embereket tartom birkának, amiért a szépség érdekében pl. levágatják a lábujjukat.

Amerikában a lábujjrövidítés a legújabb őrület - csak hogy beleférjen a magas sarkúba.

Szerintem, a kényelmes lapos sarkú cipő a legszebb, persze nem hegyes orral.

A magassarkú cipők is szépek, de én mindegyiket, csak szexuális segédeszköznek tartom.

2013. jan. 18. 14:48
 12/18 A kérdező kommentje:
Erről még nem hallottam. De egyből a Hamupipőke jutott eszembe, ahol a mostohanővérek levágtak a lábujjukat meg a sarkukat, hogy beleférjen az üvegcippellőbe. Morbid.
2013. jan. 18. 16:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne a véleményem? Az, hogy kegyetlen, barbár szokás. A mai "szépségtrendekre" is nagyon haragszom egyébként, ugyanolyan önkínzás, mint a régi szokások! Aki ilyet vár el egy nőtől, az szégyellje magát (vagy csinálja utána) !
2013. jan. 18. 18:02
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak a gazdag családok leány gyermekeinél volt szokás. Ezek nem dolgoztak semmit, gyaloghintóval vitték őket. Szexuális tárgy volt a selyem cipőbe bujtatott apró láb, ezzel a férfiak szerettek eljátszadozni. Nem baj, hogy alatta a rohadt hús bűzöket árasztott. A gazdag kínai férfiak több feleséget, sőt ágyasokat tartottak. Ezekre volt jellemző a láb csonkítás. Már 5 éves korban az anya törte el egy téglával a lánya lábát és kötözte el a csonkot. A szolgálók ettől fogva a hátukon cipelték a nyomorék gyermeket.
2013. jan. 18. 18:41
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon durva... bár még mindig nem annyira, mint az afrikai női körülmetélés, vaginacsonkítás és összevarrás...
2013. jan. 19. 13:09
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Annyira azért nem volt régen, még ma is élnek lótuszlábú nők, bár már meglehetősen öregek.

Olvastam Mao Ce-tung feleségéről egy könyvet, már nem emlékszem pontosan mi volt benne, de neki is el akarták kötözni a lábát, de mindig leszedte a kötést, ezért nem deformálódott el. De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Amúgy tudtommal nem csak a gazdag családok lányainál volt szokás, a szegényeknél is előfordult, hogy jó házasságot köthessen.

2013. jan. 22. 09:44
 17/18 vasálarcos válasza:
nézd meg a kínai férfiakat... szegény nők legalább nem tudtak elfutni!
2013. jan. 28. 10:46
 18/18 lacatka ***** válasza:
46%
Valóban úgy gondold ,hogy a szilikonosdit és a magas sarkat saját akaratukból válasszák a lányok és nem azért mert tetszeni akarnak ? A 18-19 században szoros derék fűzőt használtak ,mert azt gondolták ez ki emeli a mellüket,volt aki megfulladt! E-hez képest semmi különbség nincs a szilikonosdi ,a magas sarok ,a szem festés,a piercingek,a haj festés ,a láb deformálás ,stb..., között! Mindegyik egészség károsodással jár(járhat), és mind csak 1 célt szolgál, nevezetesen azt ,hogy a lányok tetszeni akarnak a fiuknak !
2013. jan. 29. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!