Mivel törölték a feneküket régen az emberek?
Apám azt mondta, hogy annak idején, 60 éve a faluban (Észak-Alföld) nyáron a klozet mögötti eperfáról szakított magának pár levelet az ember, télen pedig madzaggal fel volt kötve a falra néhány kukoricacsutka, abból le kellett akasztani a legtisztábbat.
Azt tudom, hogy 30 éve már a Szabad Föld című újság járta, amire direkt ezért fizetett elő a nép. :)
Ti mit tudtok a témáról?
Az is lehet hogy semmivel, mert nem volt ra szukseg?
Amikor atalltam a szamomra egeszsegesebb etkezesre es raszoktam a naponta tobbszori nagywc-re, akkor sokszor elofordult, hogy a szekletnek olyan volt az allaga, hogy tisztan maradt tole a lyukam. Hiaba toroltem, felesleges volt, a papir hofeher maradt. Ekkor gondoltam arra, hogy lehet, hogy regen 'normalisabban' etkeztek oseink es nem is volt szukseg a papirra? Nem tudom...
A kukoricacsutka madzagon valóban létezett, mindig a tisztább (száraz) oldalt használták. Öregek mesélték. Arra még én is emlékszem, hogy lisztes zacskót vagy újságot puhítottunk a falusi rokonnál a budiban. Egy szögre voltak feltűzve a felszabdalt tenyérnyi darabok.
Volt egy kollégám aki csak benyúlt az íróasztalfiókba, kimarkolt néhány papírt és ment. Az sem zavarta, ha indigó is került közé :)
Ha valahol találsz egy rakást, arról tudod milyen bőrszíne volt az elkövetőnek, van e mellette használt papír. Ha nincs akkor... Ez egyébként fontos nyom a kriminalisztikában, ugyanis bizonyos fajta elkövetőknél babonából szokás a betörés szinhelyén kinyomni egy rakást.
Köszönöm a válaszokat.
Ez tényleg igaz, hogy a feketék nem nagyon használnak papírt.
Nálunk a vasúti megállóhelyen csak egy nyitott kőbódé van, és ezek oda járnak a dolgukat végezni, valamiért azt hiszik, ez a wc. (Láttam már, hogy egy várakozó asszony a gyereket beküldte.)
Na de papír nem nagyon van bent, az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!