Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Nem undorító dolog, hogy a...

Nem undorító dolog, hogy a bevásárlóközpontok tele vannak farsangi jelmezekkel?

Figyelt kérdés

És az fog nyerni az óvodai, iskolai versenyen, akinek a legtöbb pénze van rá? És egy csoportban lesz 5 cowboy, 6 pókember, 10 batman????

Az én időmben még az nyert, akinek a szülei a legötletesebb jelmezt találták ki és készítették el saját kezűleg! Szerintem ez volt a jó az egészben.

Amit ma csinálnak, az már az én szememben nem hagyomány...

2010. febr. 4. 11:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%
szia! a mi sulinkban régen volt jelmezverseny, és úgy csinálták, hogy kikötötték, hogy nem lehet vásárolt v. kölcsönzött. ennyi. meg a díjak közül csak egy nyertest hirdetett a zsűri, és 3 helyezett volt közönségszavazattal, amiben a gyerekek szavazhattak egymásra. szerintem ez jó megoldás volt.
2010. febr. 5. 10:00
 12/14 anonim válasza:
73%

Nem, és bocsánat....vannak a királylányok, tündérek és hercegnők. A párjaik a pókemberek, Barmanok és a supermenek.

Piszkosul gáz, a kreatívitásnak nincs jele...abszolút beszűkült ötletek.

Nekem 10, 9 és 6 éves gyerekem van, a középső kisfiú, és kettő kislány.

Varrni abszolút nem tudok....szóval aki fefér zoknit piros hímzőcérnával foltoz....:))))-az én vagyok:)

De az hogy ilyen izléstelen cumókat aggassak rájuk, olyan nincs. Szerencsére klassz ötleteik vannak, eggyik sem piperkőc. Nálunk van verseny, eddig mindeggyik gyerekem nyert, a fiam a muskétás jelmezzel, a nagylány Szörnyella jelmezzel, a picilány tavaly Lúdas Matyi volt.

A farsang értelme pont az hogy beöltözzenek valami másnak, most egy kis tündér lány ne már tündérke legyen..:)

Sajnos nálunk az a szokás hogy Svájcból rendelig 40-50 ezer ft-ért a swarovski berakásos királylányruhákat...igazság szerint inkább a szülők között megy a rivalizálás, kinek milyenre van pénze...gusztustalan.

2010. febr. 5. 10:37
 13/14 anonim ***** válasza:

És akinek van pénze az is tákoljon össze valamit ha van kézügyessége ha nincs. De nehogy vegyen?!

Nekem nincs pénzem mondjuk és időm sem és ötletem sem. Viszont rohadt sok gondom van. Tőlem lehetnek kölcsönzős ruhások. nem zavar.

2010. febr. 10. 16:56
 14/14 anonim ***** válasza:

Én húsz éve voltam óvodás, emlékeim szerint már akkor is a fél csoport kölcsönzőből szerezte a jelmezt. Igen, fura érzés volt kicsit. Undorító? Ennyire azért nem esnék túlzásokba.

De azért azt megjegyezném, hogy az ovisok nem azt élvezik a farsangban, hogy "kreatív" ruhákba öltözhetnek, hanem azt, hogy belebújhatnak egy olyan ruhába (szerepbe), amibe hétköznap nem (vagy csak kevésbé "hitelesen").

Ha egyszer a kislányok tündérek meg királylányok akarnak lenni, akkor egyszer az évben hadd legyenek "igazi" királylányok meg tündérek... :DDD anélkül, hogy a nagyokosok lefikáznák őket, hogy ez mennyire nem eredeti dolog!!!!!!!!!!!!!!!!!

Úgyhogy szerintem a jelmezek "kreativitását" értékelni ugyanolyan gyerek-idegen, felnőtt-központú hozzáállás, mint a jelmez drágaságát és profiságát pontozni...

És végül is, akár hogy is nézzük, a kézzel varrt és a drága pénzért vett jelmez is ugyanazt tükrözi: azt, hogy a SZÜLŐK mennyi idejüket, energiájukat ölték bele a gyerkőc jelmezébe. (A pénzt is időért és energiáért adják cserébe). Nem lehetne ebből a rivalizálásból valahogy kihagyni a gyerekeket?

2010. máj. 31. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!