Nem undorító dolog, hogy a bevásárlóközpontok tele vannak farsangi jelmezekkel?
És az fog nyerni az óvodai, iskolai versenyen, akinek a legtöbb pénze van rá? És egy csoportban lesz 5 cowboy, 6 pókember, 10 batman????
Az én időmben még az nyert, akinek a szülei a legötletesebb jelmezt találták ki és készítették el saját kezűleg! Szerintem ez volt a jó az egészben.
Amit ma csinálnak, az már az én szememben nem hagyomány...
De.. Tegnap voltunk plázázni, 15ezer Forintos hercegnő meg pókemberjelmezek..
A gyerekek meg ott állnak előtte tátott szájjal, h vegyüüüük meeeg!!! A Lili is hercegnő leeesz!!!
És még a szülő a szemét, ha elhúzza onnan..
Szia! Nekünk ez még csak a második farsangunk, de mindkét gyereknek mindkét eseményre én készítettem jelmezt. Hál' Istennek nálun nincs verseny, "csak" arról szól a farsang, hogy a gyerekek jól érzik magukat, beöltöznek és mulatnak.
Egyébként egyet értek veled. Ötlettelen sablonjelmezek. Én időszűkében lévő anyuka vagyok, mint ahogy szerintem minden szülő, mégis találtam időt arra, hogy mindkét gyermekemnek megvarrjam a jelmezt. Pedig nem vagyok egy ügyes ember, de a szívemet-lelkemet belevarrtam, és jó lett. Amikor felpróbálták, lefényképeztem őket, csak úgy sugároztak a boldogságtól.
Ez így van!
Én minden farsangra saját kezüleg csináltam jelmezt.A gyermeknek tetszett bár csalódott volt néha amikor nem ő nyert ,inkább a polgármester gyereke vitte a pálmát és mindegy miben volt...
de igen undorító.... a mi iskolánkban tavaly az első egy jelmezkölcsönzős lett, mondták is a gyerkek, hoyg ez milyen szemétség, és voltak vett jelmezek is, az én fiam gomba volt, rátekertem az összezárt lábára lepedőt, fehér póló, és a gombakalappal egy hétig dolgoztunk, még spóralemezkéket is csináltunk krepp-papírból... és semmi, hallottam amikor a zsűri nénik mondták, hoyg ez uncsi.... há t három éve egy gomba sem volt. bezzeg a mickie egér harmadik lett, na azt a szülők vásárolták. az nem uncsi.
Szeintem ebből nem szabadna versenyt csinálni, az iskola a "hülye" már bocsánat.
De igen. Amikor én voltam kisgyerek, nekem is mindig házi készítési jelmezem volt, sőt, mindenkinek. Manapság már lusták az emberek, meg jobban szeretik a csicsás, ismert dolgokat, mint, hogy saját ötletük legyen.
Pozitívum viszont, hogy egyes fesztiválokon vannak a cosplayezők, akik maguk készítik a jelmezeiket. Sokan vehetnének róluk példát.
Vagy a pedagógusoknak valamilyen dícséretben kellene részesíteni azokat, akik sk. jelmezt öltenek magukra, esetleg valami ajándékkal jutalmaznák őket. Persze előre elmondani a gyerekeknek, hátha ezzel rá lehetne venni a szülőket egy kis kreativitásra.
:) Én is voltam gomba (kb. 20 éve), az egész iskolában nem volt másik. Barna cicanadrág, rávarrott bocskorral, barna blúz, kartonból piros kalap fehér pöttyökkel. Nekem nagyon tetszett, de másoknak is.
Nem tartom undorítónak mivel nem kötelező ott vásárolni. Én nem tudok varrni, akkor az én gyerekem ne menjen farsangra? Mi a turiban vettük 1000 Ft-ért a tökéletes állapotban lévő angyalruhát. Szárnyat meg csinálok hozzá papírból. Amúgy ez lesz a 4. farsang eddig minden ruhát a turiban vettünk, jellemzően 750-1250 Ft közti áron, százszor jobb minőségben mint amit a Tescoban árulnak.
Amúgy az egész farsangi jelmezversenyt hülyeségnek tartom. Egyrészt a megítélés nagyon relatív, hogy kinek mi tetszik vagy mi az ötletes. Másrészt minek versenyezni? Ha nincs verseny a gyerekek jól elvannak, megcsodálják egymást, míg ha versenyeztetjük őket az első vagy max. az első három jól érzi magát, a többi meg sírhat a csalódottságtól. Nem kéne ide is behozni a versenyszellemet, van abból máshol bőven elég. A harmadik kifogásom, hogy vannak olyan személyek akiknek a gyereke akkor is nyer ha utcai ruhában megy be. Ezt már előttem is írták. Te meg magyarázd meg a gyerekednek, aki mindezt látja, hogy nem jobb volt csak ő az igazgató/polgármester/képviselő/tanárnő stb... gyereke.
Nálunk nincs jelmezverseny. Szerencsére.
Szerintem nem is kell, hogy tudjon az ember varrni. Nekünk sem volt varrógépünk, mégis voltam gomba, gésa, rab, stb.
Örülök, hogy ennyien egyetértenek velem!
14:18as teljesen egyetértek Veled. Ment mindenkinek a felpontozás.
11:51es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!