Még a bankok, bevásárlóközpontok vannak megsértődve?
A különadó miatt igazuk van! Minden vállalkozás a költségvetésébe betervezi a fizetendő adót is. Ennek figyelembevételével alakítja az árait,a fejlesztéseit stb.
Ha az adó nem kiszámítható, vagy küülönadót kell fizetnie,amikor a kormánynak ez eszébe jut,akkor az egész költségvetése borul,akár csődbe is mehet. Ez nemcsak a multikra igaz,hanem a KKV-kra is.
A reklamáló bankoknak,multiknak nem a most kirótt különadó a legfőbb problémája. Ezt még lenyelték volna. A jövőtől tartanak.
Érvényes szerződésük van a magyar állammal,amely tartalmazza a fizetendő adó mértékét. Viszont nincs semmi garancia arra,hogy a Fidesz nem fog újra ad hoc adókat kivetni,amikor ez eszébe jut.
A korrekt az lenne,ha közösen módosítanák a velük kötött szerződéseket, és nem változtatnának az abban meghatározott fizetendő adók mértéken a szerződésben meghatározott ideig.. Erre pedig semmi garancia nincs! A Fidesz akkor változtat meg minden szabályt,amikor akar. Így pedig nem lehet gazdálkodni!
Szerződést kellene velük módosítani,magasabb kamatot kérni stb,de nem bizonytalan helyzetet teremteni.
Azért gyerekek, egyet ne felejtsünk már el, akkor, amikor a magyar kormánynak fel kellett vennie 180 millió eurós hitelt az úgynevezett gazdasági (valójában banki) világválság miatt, hogy a hazai bankszektort megsegítse, az OTP-nek volt pofája bevallani, hogy ugyanazon időszakban több száz milliárdos adózás utáni eredményt zárt! Az demagógia kedves testvéreim, hogy jajj, szegénykéknek alkalmazottakat kell fizetnie, infrastruktúrát fenntartania, bla-bla. Végiggondoltátok már, hogy csak a hazai bankszektort figyelve, 1996 óta van igazán nagy mellényük? Ekkor született meg a törvény arról, hogy a magánbankok jogosultak pénzkibocsátásra (vagyis nagyobb mértékben hitelezhetnek, mint előtte), és AZÓTA a Magyar Állam vásárolja a forintot a Jegybanktól. Ettől nő az államadósság évről évre pajtik.
Egy utolsó adat, ami leginkább az én számomra szomorú: az elmúlt évben az OTP-nél vezetett számlámról több, mint 20 ezer forintot vett le a bank különböző jogcímeken. Mivel SMS-értesítést kértem a számlámon zajló összes pénzmozgásról, elkezdtem írni ezeket az összegeket. Év végén összeszámoltam, kijött 15 473 forint levonás. Leellenőrzés gyanánt elővettem az összes értesítőt, összeszámoltam arról is, és láss csodát: pofátlanul, minden tárgyhónap utolsó bejegyzése a számlaértesítő leveleimben egy 600 forintos levonás, amiről soha nem kaptam értesítést!! Vagyis: félig-meddig titokban még 7200 forinttól megfosztottak. Jelenleg munkanélküliként qrva jól jönne az is...........
10:06 - Az OTP a bankok szégyene, már ne is haragudj, ne velük hozakodj elő, anyukám akkor váltott egy sokkal tisztességesebbre, aminek nemzetközi háttere van, amikor majdnem megkárosították 80.000Ft-tal, csakúgy...
Ezek a pénzintézetek tömeges munkaerőt alkalmaznak mind az ügyfélszolgálatokon, mind a back office adminisztráción, mind pedig a többi területen, biztonsági szolgálat, IT szolgálat, marketinges szakemberek, takarítók, rengeteg papírt használnak (számlaértesítők, reklámok, egyebek), rengeteg energiát használnak akár a fűtést, a villanyt, az áramot vesszük...
Ettől még lehetnek nyereségesek, sőt, kell is, mert csak nyereséges cég tud tovább bővíteni, még több munkahelyet, még fejlettebb infrastruktúrát alkalmazni, még tovább bővíteni a szolgáltatások körét, vagy éppen egy új fejlesztéssel egyszerűbbé tenni a régieket (például a token, a saját ATM hálózat, az SMS értesítések).
Aki el akarja venni tőlük a nyereséget (amiből fejleszthetnek, terjeszkedhetnek, munkahelyeket teremthetnek), az nem ért a gazdasághoz, és nemhogy cégvezetőnek, de csoportvezetőnek se felelne meg.
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 10:06!!!
1) A kereskedelmi bankok nem adhatnak/bocsáthatnak ki pénzt...
2) El kell olvasni a szerződést, mielőtt aláírod...
3) Ingyen még a szád sem ér össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!