Cigányok, cigány lányok miért nem sportolnak?
A fiúk,fiatal férfiak között még vannak páran.
Bunyóban néha feltűnnek,de leginkább ennyi.
Egy karate versenyen,súlyemelés,kézilabda,futás?
Sportoló cigány nőkről meg még nem is hallottam.
Miért?
A sport más országokban pl. a szegénységből való kitörés egyik útja lehet.
Ha van fukszra van pénz akkor futócipőre is lehet.(bocsánat a megjegyzésért)
Biztos vagyok benne, hogy ma már sokaknál nem a pénz a visszatartó erő.
De nem is csak él,verseny és profi sportolókra gondolok.
Csak úgy maguknak mozognának.
Ennek kulturális háttere van náluk?
Kérnék mindenki, hogy kerülje a gyűlölködő hozzászólást!!
Igen, nagyon sok roma sportol!!44!!4!négy!444
Sőt, előszeretettel támogatják is, ott van példának a Vitya, és a csudálatos stadionjai.
Ha szerinted a fukszra van pénz, a futócipőre meg nincs, akkor biztos képbe vagy a valósággal...
Én sok lányt ismerek, akik sportolnak és igen jó eredményt értek el iskolai csapat tagjaként diákolimpián. És futni is sokan szoktak.
Te minden sportot nyomon követsz, minden sportpályán és edzőteremben ott vagy? Vagy honnan veszed ezt, kérdező?
Hogy Mo-on mi a sport... na azt inkább hagyjuk, de nem kitörési lehetőség.
Bizonyára a részemről is általánosítás volt a kérdés.
Anno többet sportoltam,jártam versenyekre,az iskolával is, vannak küzdősportos,harcművészetet tanuló ismerőseim és ők is mondták,hogy hozzájuk nem járnak és nem sem láttam sok romát sportolni.
Felmerült bennem a kérdés, hogy miért?
Talán kulturális oka van, hogy a lányaik nem sportolnak? Mert néhány fiúval találkoztam. De ennyi.
Én úgy vettem észre, hogy a szegényebb nem roma gyerekek közül is többen sportolnak talán.
Meg anno olvastam egy cikket, hogy bizony sokan azért nem sportolnak a szegényebb néprétegből,mert nincs rá pénz.
Ebből kifolyólag gondoltam, hogy pénz azért egyre többeknél lenne ár ha akarnák.
És itt jön a stigma, hogy fukszra van. Bocsánat.
Egyszer beszéltem egy cigány férfivel aki mondta, hogy komoly pénzükbe kerül, hogy a gyerekük focizhasson,de támogatják ahogy tudják.
A futást meg azért említettem,mert talán az még egy olcsóbb sport.
És hova lettek?
A cigányság nem tekint a sportra, mint kitörési lehetőségre?
Gondoljunk csak az USA-ra vagy Thaiföldre.
Miért iskolába miért nem járnak?
Dolgozni miért nem járnak?
Autóvezetői tanfolyamra miért nem járnak?
Nyelvtanfolyamra miért nem járnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!