Csak én vettem észre hogy a cigányok minden innivaltól kólának hívnak? Nem azért hogy rasszista lennék sőt a legjobb barátom is roma de ez akkor is vicces :D pl múltkor tescoban egy nő azt mondta az ásványvízre hogy kóla :D
Figyelt kérdés
2014. jún. 15. 22:39
2/8 anonim válasza:
Nem egyedülálló. Egyes nyelvjárásokban minden szénsavas üdítő az. A szőke kóla meg vagy a szénsavmentes, vagy most nem is tudom biztosan. De talán Erdélyben is így van.
3/8 anonim válasza:
Felvidéken meg valahol minden innivalót málnának mondanak :)
4/8 anonim válasza:
Igen, ez így van. de miért lettem lepontozva?
5/8 anonim válasza:
A málnát én is hallottam már. Itt volt egy kérdés, hogy hogy lehet bodzából málnát csinálni, aztán kiderült, hogy szörpre gondol a delikvens :D
6/8 anonim válasza:
felénk a narancsra is azt mondják hogy kóla, a cigányok meg nem érdekelnek.
7/8 anonim válasza:
Nem cigányok mondják. Felénk (szabolcs és nem csak cigányok vannak itt) is minden üdítő kóla (főleg a középkorúaktól felfelé hallható inkább ez). A szőke-barna kóla meg akkoriban volt, mikor volt a kóla kóla, meg valami narancsos és akkor a színére mondták ezt.
8/8 Ámen válasza:
Szabolcsi vagyok. Nemcsak a cigányok mondják ezt.
Az én falumban a szénsavas üdítőket így hívjuk:
Coca cola- kokakóula/barnakóula
pepsi- pepszikóula/barnakóula
narancsos- narancskóula
citromos- citromkóula
barackos-barackóula
málnás-málnakóula
Szinte minden ízben előfordul a tiszakóula. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!