Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » MIk a leggjelemzőbb dolgok a...

MIk a leggjelemzőbb dolgok a magyarokra?

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 19:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%

Valóban igaza van az első levelezőknek, hogy egy-egy nemzetre nem lehet, nem is szabad sztereotípiákat ráhúzni. Egy nemzeten belül is lehetnek akár területenként, akár társadalmi helyzete szerint.

(Ausztriában tapasztaltam, hogy a vidéki, kisvárosi osztrák azt nondta nekenm hogy "Hja, a bécsi osztrák, az más"!)

Viszont egy-egy ország történelmi helyzete eléggé befolyásolja az általános közérzetet és hangulatot. Ha egy ország népét akár a külső hatalmak, akár a saját - hataloméhes - kormányzata - hátrányos helyzetbe sodorja, kialakul egy bizonyos tartózkodó, mindent bizalmatlanul szemlélő közérzet. Ez ránk, az elmúlt dzáz évben nagyon is fennáll. A mostani közhangulatban nagyon fontos szerepe van, hogy a 25 évvel ezelőtti "rendszerváltástól" mindenki jobb életet várt, de ez csakk egy nagyon szűk rétegnek jött be, így hát eluralkodott egy általános csalódottság és bizalmatlanság.

Viszont: kialakult egy ügyeskedési hajlam a túlélésre, és egy bizonyos találékonyság, ügyeskedési hajlam.

Pozitiv vonás a befogadó képesség. Általában nem ellenséges más nemzetiségű, identitású emberekkel szemben (gondoljunk pl. a német - svábnak nevezett -, vagy szlovák emberekkel szemben nem kirekesztő,cdak azokkal akik nem tudnak beilleszkedni az ááltalános táársadalmi környezetbe. Külföldi ismerőseim többször emlegették, hogy néha mennyire széleskörű a magyar kollégáik, ismerőseik szélesebb ismeretköre. Viszont néha feltűnik számukra az egymás közti öszefogás és identitás érzék hiány.

Egészében csak annyiban különbözünk más népektől, amennyiben másként hezedett ránk a történelmi helyzet. - Astrohist.

2014. okt. 18. 11:11
 12/31 A kérdező kommentje:
koszonom:)
2014. okt. 18. 13:55
 13/31 Fási Imréné válasza:
Sajnos már a hozzá szólásokban észre lehet venni,hogy negatív!Csak valóban a rosszat írják a Magyar emberről!Kicsit bánt!Azt véletlen sem említi senki,hogy milyen okos a Magyar!A világon a legtöbb feltaláló közülünk kerül ki!Legyen az gyufa,golyós toll.Rubik kocka,telefon,vagy orvosok,a penicillin feltaláló!Vagy volt Magyar a Násza vezetője!A tudásáért mindenhol szívesen veszik a Magyar embert!Ha csak rossz tulajdonsága volna nem kapnának érte!Ezt miért említi senki?
2014. okt. 18. 15:09
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Angliában élve sok különbséget látok. Először is a magyarok rendszeretők, tehát a kornyezetüket kérés nélkül karban tartják. Pl.angolokat vagy arabokat erre utasítani kell. Aztán a magyarok munka kedvelők, sokkal könnyebben elvállalunk túlórát, angolok vagy arabok, négerek, de van itt sok lengyel is, mind olyan extrákat kérnek cserébe, hogy a munkaadó mondja, hogy akkor nem kell jönni. Ez egy szintig persze jó, mert több jut nekünk, csakhát 16 órába itt sem lehet dolgozni.

Aztán feltűnően más a gondolkodás. Ha magyar logika alapján akarok valamit elmagyarázni, akkor egyszerűen nem értik, pedig nyelvtani szempontból helyesen mondom. Ezzel még ma is vannak gondjaim 2 év után. De ez is előny, mert sokkal logikusabban gondolkodunk, ez feltűnően így volt minden munkámban. E miatt pedig mindig 100%-ot teljesítettem, az átlag 80% helyett. Az angolok például meg sem eröltetik magukat. Elérik a minimumot? Kkor ki is esett a kezéből a kalapács. A magyarok azért szeretnek teljesíteni.

Dolgoztam egyébként szállodába, takarítottam, raktárba pakoltam, sofőrködtem, most épp egy boltban dolgozom eladóként. Agencynél dolgozok, vagyis mindenfelé kiközvetítenek.

Aztán szerintem a magyar mentalitás vagy neveltetés az is, hogy sokkal jobban be tudjuk osztani a pénzt. Nagyon sok angliai ismerösöm panaszkodik, hogy havi 1200£-ból nem jönnek ki. (egyébként ha egyedül laksz is minden luxussal 1000£-ra kijössz), ellenben én meg tudnám oldani 600£-ból. Családdal együtt 3-an elég 300£ a közös kasszába és kánaán van. Persze mi pénzt gyűjteni jöttünk ki.

Aztán magyar mentalitás szerintem a megbízhatóság is. Nekem is, de öcsémnek is sokszor meghagyták, hogy megbízhatóak vagyunk. Engem is eleinte 20 percenként ellenőriztek a manadzserek, ma már ha nem jön be dolgozni, akkor is tudja, hogy a munka meglesz, ha én vagyok melóba. De ez nem jellemző az angliai emberekre. A legmegbízhatatlanabbak maguk az angolok.

Ezek szerintem a pozitívumok.

Negatív az, hogy magyar magyarnak farkasa. Nincs közösség. Egymást nem segítik csak lehúzzák. Nem is lehet őket összetartani. Csak érdekkapcsolatot tartanak fenn. A legszomorúbb pedig az, hogy sokan nem is hajlandóak magyarul beszélni, csak angolul. A gyerekeiket pedig nem is akarják magyarul tanítani. Hazájukat leköpködik és sokszor szégyellik, hogy magyarok. A legtöbben az angol állampolgárságot akarják mintha ez lenne nekik a megváltás.

Ezek elszomorítanak, de mindenki a saját sorsa kovácsa.

Ellenben az összes náció nagyon szorosan összetart. Itt tényleg külön van fekete negyed, arab negyed, kínai negyed, angol negyed, zsidó negyed, lengyel negyed. Csak olyat nem hallottam még, hogy magyar negyed. Pedig sok magyar van angliában is.

2014. okt. 18. 15:20
 15/31 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokatt, nagyon sok értékkes választ kapptam.:) az igaz hogy ha nekik rosz legyen mássnak is? bocsi a helyesirasért.
2014. okt. 18. 16:07
 16/31 anonim válasza:

Szeretnék Fási Imréné hsz-éhez annyit hozzáadni, hogy bármely nemzetiségű képzett embert szívesen fogad egy másik ország, ehhez nem kell magyarnak lenni ill. vallania magát.

magyar nyelv tudása: Egy külföldön élőnek igen sok erőfesz

2014. okt. 19. 10:57
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

"Azt véletlen sem említi senki,hogy milyen okos a Magyar!A világon a legtöbb feltaláló közülünk kerül ki!Legyen az gyufa,golyós toll.Rubik kocka,telefon,vagy orvosok,a penicillin feltaláló!Vagy volt Magyar a Násza vezetője!"

Elöször is nem Násza, hanem NASA!!!!

Másrészt az általad felsorolt találmányok közül egyet sem magyarok találtak fel, hanem zsidók. A penicillin feltalálójának meg még véletlen sincs az égilágon semmi köze a magyarokhoz.

2014. okt. 19. 11:08
 18/31 anonim válasza:

Jellemző a magyar nyelv nem tudása mert a külföldön élőnek igen sok erőfeszítésbe, utánajárásba és költségekbe kerül a gyerekét magyarul tanítani. Mindenki szeretné csak nincs hozzá esze, türelme vagy pénze.

Fordítsuk meg:

Hogyan fog angolul beszélni egy angol ajkú szülő gyermeke aki MO-on nő fel? Mihelyst kilép az utcára csak magyart hall, az oviban és iskolában magyarul tanul, az ősszes pajtársa magyarul beszél, a szomszédok, a hivatalnokok, a bolti eladótól a buszsofőrig mindenki magyarul szól hozzá.

A legtöbb emigránsnak akinek a gyereke beszél magyarul kb ilyen szinten van: "Anya sietek a training-re, vihetek valami snack-et? Kérlek ne felejts el holnapra kimosni a school uniformot, már kivittem a laundry-ba."

Fordítsuk meg:

Ha akár egy kicsit is ismersz egy idegennyelvet próbálj meg otthon pár percet azon a nyelven beszélni/gondolkodni akár hibás félmondatokban is. Hány (másod)percig sikerült?

2014. okt. 19. 11:23
 19/31 anonim válasza:
Érdekes válaszok vannak itt jók is meg rosszak is de leginkább rosszak. azt viszont ne felejtsük el ha tényleg nem is magyarok találták fel a felsoroltakat (ami szerintem nem igaz mert elég sok mindent mi fedeztünk fel csak más nemzetű ember tökéletesítette ezért nem mondják hogy mi fedeztük fel na bumm :P ) attól függetlenül okos a magyar nép. Csak nem nagyon használja az eszét. Meg hát bakker ezeréves nyomorúság után ki lenne optimista ne haragudjatok. Annyi pozitívumot hozzáraknék még ezekhez: legalább együtt utáljuk a külföldi országokat. Persze ez is egy szégyenfolt de itt jelenik csak meg az összetartás. Ja és a magyarok tudnak a legjobban legkacifántosabban káromkodni. És tényleg nálunk vannak a világ legjobb női. Csak nézz körül az utcán. Ha nem is az összes de 10-ből 7 nő elfogadható és még jól is néz ki. Nem a plázacicákra gondolok most. Meg azért vendégszeretőek vagyunk persze attól függ milyen nemzetiségű ez a vendég. Viszont tény az is: nem vagyunk összetartóak. Minden magyar család egy kis farkasfalka. A túlélésért küzdenek. De ebben jók vagyunk.
2014. okt. 19. 11:51
 20/31 heil cézár válasza:

Ez egy érdekes kérdés. Szerintem a nemzeti múlt és a történelmünk határozza meg a tulajdonságainkat, személyiségünket. Érdekes dolog hogy nagyon sok magyar nem nagyon szereti a nyugat-európait. Évszázadokon keresztül pajzsként védte a Királyság Nyugat-Európát a török és tatár támadásoktól, a hála meg trianon és az 56'os cserbenhagyás volt.

Jó tulajdonságaink közé tartozik a szarból várat építés, találékonyság, szemfülesség, alkalmazkodás, (Ezek kialakulása szerintem a rendszerváltozás utáni helyzet lehet a felelős :D), alaposság (pl munkában), a többi európai nációnál megbízhatóbb, rendszeretés, a magyar nyelv felépítésének köszönhetően jó szellemi, logikai potenciál (talán ezért van hogy sok híres feltalálónk/tudósunk van).

Rossz tulajdonságaink például egymás marcangolása, a másik lehúzása (ha érdekünkben áll), összetartás és segítőkészség hiánya, nehezen bízunk meg másokban, hajlamosak vagyunk a szélsőségek felé sodródni (szintén a a múlt főleg a trianon utáni folyamatos elkeseredettség, ami a háborúkban is megnyilvánult) Ezek miatt a tulajdonságok miatt van hogy egyre fogy, gyengül a nemzet, attól félek talán ez fogja okozni a vesztünket (de nagyon remélem hogy nem). Ha a mentalitásunkat meg tudnánk változtatni e téren, megállíthatnánk ezt a folyamatot.

2014. okt. 19. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!