Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » MIk a leggjelemzőbb dolgok a...

MIk a leggjelemzőbb dolgok a magyarokra?

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 19:58
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
79%
irigység, rosszakarat
2014. okt. 16. 20:01
 2/31 anonim ***** válasza:
A Happy Planet Index alapján mi egy elég pesszimista ország vagyunk. Én személy szerint nem preferálom, hogy egy országra ráhúznak egy tulajdonságot. Ha már egy osztályba is 34 különböző emberke jár, úgy hogy akarnak egy vagy két tulajdonság alapján jellemezni egy egész országot?
2014. okt. 16. 20:14
 3/31 anonim ***** válasza:

En sem vagyok hive az ilyen sztereotipiaknak, mert minden nemzetben nagyon sok nagyon kulonbozo ember van, viszont van sztem minden nemzetre jellemzo mentalitas ami az adott nemzet kulturaja ill. a kornyezet, es a neveltetes befolyasol.... ezek figyelembevetelevel a magyarokra sztem az jellemzo, h nem osszetartoak, es konnyen asszimilalodnak, ill. eleg feluletes a nemzeti ontudatuk.

nem azt mondom,h pl. ha kulfoldon el vki akkor ne illeszkedjen be abba az orszagba, viszont hogy elso generacioban mar helyi keresztnevet viseljenek es nem beszelnek magyarul vagy rosszul, az is tulzas.....a dijasporaban elo magyarok 90%-ara pedig ez a jellemzo, ezt tapasztalatbol irom.

A nem nyugaton ugymond hataron tuli magyarok is sztem inkabb azert ragaszkodnak inkabb a nemzeti identitasukhoz, mert ezaltal vmi elonyre szamitanak az anyaorszagtol...pl. a Vojvodinai magyarok a haboruk elott, amikor Jugoslavia valamennyivel fejlettebb, es modernebb volt nem voltak ekkora magyarok, meg autonomia meg stb. A NATO agressziok alatt is azt vartak, h majd Magyarorszag kimenti oket mint magyarokat....helyette a magyarorszag Nato tagkent ugyszinten oket is bombazta, persze tudom h errol a politika tehet nem az emberek...mind1

2014. okt. 16. 21:08
 4/31 A kérdező kommentje:
Es az igaz h bunkok? Vagy ez csakk 1 altalanositass?
2014. okt. 16. 21:30
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bunkók. Ezen kívül szerintük mindig a másik a hibás; szerintük semmi sem jó; "nekem lehet, de a másiknak nem" gondolkodásúak; a másikat lenézik; ha van valami egészségügyi gondja valakinek, akkor azt 2×-esen lenézik (mintha neki nem lehet bármikor baja). Szóval kevés jó tulajdonságunk van nekünk..
2014. okt. 16. 21:56
 6/31 anonim ***** válasza:
57%
Egyebkent eleg durva, milyen rossz szinben tunteti fol sok magyar a sajat nemzetet, ez mar nem egeszseges onkritika, hanem tulzas, ez ritka mas orszagban talalhato meg igy ennyire sztem....ezen a kerdesen is latszik, rogton az elso valasz negativ, negativ....az utolso valaszolo meg ugy ir a sajat nemzeterol, mintha vmi ellenseges, utalat neprol irna....kozben a sajatja....valahogy az a benyomasom, h a magyar mentalitashoz hozzatartozik valamifele furcsa, perverz kompleksszeru onutalat, ami szamomra felfoghatatlan, lehet h ennek megertesehez magyarnak kell lenni :)
2014. okt. 16. 22:40
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Azok a magyarok, akik más népek közt élnek/éltek, látják a különbséget a más népek meg a magyarok között.

Attól, hogy valaki magyarok közt nött fel, még láthatja öket reálisan, és attól, hoyg sokan nem akarják figyelembe venni a realitást, az még nem változik.

2014. okt. 17. 08:10
 8/31 A kérdező kommentje:
jó tullajdonságokatt nem is irtok?
2014. okt. 17. 14:55
 9/31 A kérdező kommentje:
Igaza van egyébbkéntt az utolsonak, semi pozitiv dolog nincsen velünk kapcsolattban? Mijért csak a roszakat irlyátok???:(((
2014. okt. 17. 14:57
 10/31 A kérdező kommentje:
kőszi a válaszokkat
2014. okt. 17. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!