MIk a leggjelemzőbb dolgok a magyarokra?
En sem vagyok hive az ilyen sztereotipiaknak, mert minden nemzetben nagyon sok nagyon kulonbozo ember van, viszont van sztem minden nemzetre jellemzo mentalitas ami az adott nemzet kulturaja ill. a kornyezet, es a neveltetes befolyasol.... ezek figyelembevetelevel a magyarokra sztem az jellemzo, h nem osszetartoak, es konnyen asszimilalodnak, ill. eleg feluletes a nemzeti ontudatuk.
nem azt mondom,h pl. ha kulfoldon el vki akkor ne illeszkedjen be abba az orszagba, viszont hogy elso generacioban mar helyi keresztnevet viseljenek es nem beszelnek magyarul vagy rosszul, az is tulzas.....a dijasporaban elo magyarok 90%-ara pedig ez a jellemzo, ezt tapasztalatbol irom.
A nem nyugaton ugymond hataron tuli magyarok is sztem inkabb azert ragaszkodnak inkabb a nemzeti identitasukhoz, mert ezaltal vmi elonyre szamitanak az anyaorszagtol...pl. a Vojvodinai magyarok a haboruk elott, amikor Jugoslavia valamennyivel fejlettebb, es modernebb volt nem voltak ekkora magyarok, meg autonomia meg stb. A NATO agressziok alatt is azt vartak, h majd Magyarorszag kimenti oket mint magyarokat....helyette a magyarorszag Nato tagkent ugyszinten oket is bombazta, persze tudom h errol a politika tehet nem az emberek...mind1
Azok a magyarok, akik más népek közt élnek/éltek, látják a különbséget a más népek meg a magyarok között.
Attól, hogy valaki magyarok közt nött fel, még láthatja öket reálisan, és attól, hoyg sokan nem akarják figyelembe venni a realitást, az még nem változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!