Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A magyarokra miért mondják, h...

A magyarokra miért mondják, h széthúzóak?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon olvastam pl. párszor.

Ez miben nyilvánul meg?

Más népek szerintetek összetartóbbak?

2011. jan. 21. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Mert azok.
2011. jan. 21. 18:26
 2/6 A kérdező kommentje:
jó, de bővebben? :)
2011. jan. 21. 18:29
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

Én nem is azt mondanám, hogy széthúzók, mert ez legfeljebb következmény. Én inkább másik két, különösen nyugati népekhez képest elütő tulajdonságot tudnék említeni.

Az egyik a nagyobb indulatosság, ami az élet minden területén látszik. A kis valós vagy vélt sérelmeket is óriási mértékben átélik és lehetőleg megtorolják a magyarok. Ugyanígy az ellentéteket is felnagyítják, nem az együttműködés lehetőségét keresik, hanem hajlamosak az gyakran ellenségeskedésre, a mások hibáztatására. Jól látszik ez kis, jelentéktelen közlekedési konfliktusoknál. Ebből sehol máshol nincsenek ilyen nyíltszini veszekedések, verekedések, csak nálunk.

A másik az erős hajlam az intrikára, a pletykára. Ha két magyar elkezd beszélgetni, sajnos 5 percen belül biztos egy vagy több másikat fikáznak.

Én hosszabb ideig éltem külföldön, össze tudom hasonlítani. Persze ezek a jelenségek mindenütt megtalálhatók, csak nem mindegy, hogy milyen gyakran, és nálunk sajnos tipikusak. Máshol nem.

2011. jan. 21. 18:34
 4/6 anonim ***** válasza:
71%
Hát hogy nem összetartó/vannak összetartóbbak, egy dolog, de hogy széthúzóak azt nem mondanám. Hogy miért mondták, szerintem lényegtelen, mert panaszkodás, kritizálás mindenkinek nagyon megy, nem kell hozzá nagy ügy.
2011. jan. 21. 18:38
 5/6 anonim ***** válasza:
85%
Azért nem ennyire vészes a helyzet. Vannak csoportosulások, mozgalmak, közösségek, vagyis nem minden ember a saját kicsinyes vágyaival van elfoglalva.
2011. jan. 21. 18:46
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem ismerik a szinergia fogalmat, azaz, hogy együtt többre képesek vagyunk, mint külön-külön.

Az egyéni érdekek fontosabbak a legtöbb embernek. Néhány csalódás a másik emberekben, aztán csak elfordulás...

Na meg a szegénység is közre játszik. Meg a gazdagok elszállása...

A politika is milyen gáz már. A pártoknak a hatalom a lényeg, mindig a hatalmon lévő nyúl a legtöbbet.

Inkább azoknak is össze kéne dolgozni.... Példát venni például Svédországról!

2011. jan. 22. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!