A magyarokra miért mondják, h széthúzóak?
Itt az oldalon olvastam pl. párszor.
Ez miben nyilvánul meg?
Más népek szerintetek összetartóbbak?
Én nem is azt mondanám, hogy széthúzók, mert ez legfeljebb következmény. Én inkább másik két, különösen nyugati népekhez képest elütő tulajdonságot tudnék említeni.
Az egyik a nagyobb indulatosság, ami az élet minden területén látszik. A kis valós vagy vélt sérelmeket is óriási mértékben átélik és lehetőleg megtorolják a magyarok. Ugyanígy az ellentéteket is felnagyítják, nem az együttműködés lehetőségét keresik, hanem hajlamosak az gyakran ellenségeskedésre, a mások hibáztatására. Jól látszik ez kis, jelentéktelen közlekedési konfliktusoknál. Ebből sehol máshol nincsenek ilyen nyíltszini veszekedések, verekedések, csak nálunk.
A másik az erős hajlam az intrikára, a pletykára. Ha két magyar elkezd beszélgetni, sajnos 5 percen belül biztos egy vagy több másikat fikáznak.
Én hosszabb ideig éltem külföldön, össze tudom hasonlítani. Persze ezek a jelenségek mindenütt megtalálhatók, csak nem mindegy, hogy milyen gyakran, és nálunk sajnos tipikusak. Máshol nem.
Sokan nem ismerik a szinergia fogalmat, azaz, hogy együtt többre képesek vagyunk, mint külön-külön.
Az egyéni érdekek fontosabbak a legtöbb embernek. Néhány csalódás a másik emberekben, aztán csak elfordulás...
Na meg a szegénység is közre játszik. Meg a gazdagok elszállása...
A politika is milyen gáz már. A pártoknak a hatalom a lényeg, mindig a hatalmon lévő nyúl a legtöbbet.
Inkább azoknak is össze kéne dolgozni.... Példát venni például Svédországról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!