Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért van, hogy Svájc semmit...

Miért van, hogy Svájc semmit sem mutat meg a gazdagságából?

Figyelt kérdés
Ahhoz képest, hogy a Föld egyik leggazdagabb országa, teljesen átlagos házakat látni mindenhol. Semmi pompa, semmi kirívó dísz. És nem csak a házakon látni ezt: pl. amikor ott kirándultunk, akkor étkezéskor mindig, mindenhol szerény adagokat adtak, mintha minden ki lenne számolva az utolsó fityingig. Hogy lehet, hogy semmiféle felvágást, rongyrázást nem lehet látni? Úgy értem, mondjuk egy francia tengerparti város, vagy egy USA-beli város sokkal felvágósabb.
2014. aug. 29. 15:32
 1/6 anonim ***** válasza:
A gazdagság náluk gondolom ésszel is jár, nem fontos nekik a külső és a luxus környezet, luxus ingó-ingatlan. Nem olyan hülyék, mint nálunk a gazdagabbak, hogy játsszák az agyukat ezerrel, mutassák, hogy mennyi mindenre fussa, amikor a többség pór ember és élvezi, hogy játszhassa az agyát.
2014. aug. 29. 15:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tom, szerintem az igazán gazdagok itt se játsszák az agyukat. Nagyon ízléstelen rongyrázást eddig leginkább Romániában láttam.
2014. aug. 29. 15:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Azért nem egészen így van, nekem van kint - egy részük már kint született - rokonságom. Járok is ki sokat. Szerény adagokat adnak, mert sza.rágók, spórolósok. Hetente fürdenek, még a mosogatóvízzel is spórolnak, pedig tehetősek. Azért lehet látni pazar házakat, most voltam lent Lugano mellett, jobban is kedvelem a lazább olasz - svájciakat, csak néztem milyen kérók vannak ott. Van ott pénz, amúgy egy idióta tilalomország.
2014. aug. 29. 17:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Luganóban én is voltam! Imádnivaló hely, de nekem is úgy tűnik, hogy amúgy az ország baromi fukar. Mintha nem vetné fel őket a pénz. Komolyan, elképesztő, hogy mennyire nem mutatják ki, milyen gazdag ország. Hogy lehet, hogy egy ilyen országban hetente fürdenek? Tele vannak vízzel!
2014. aug. 29. 17:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Pont ezért gazdagok, mert nem pazarolnak. Az pedig, hogy hetente fürdenek, nem mindenkire igaz. Az én barátaim, ismerőseim mind naponta egyszer zuhanyoz. Egyébként meg egy szinten nekik nem kell senkinek semmit bizonygatni. A sportkocsi, a szép ház, ez mind normális dolog Svájcban. Én rengeteget járok ki és teljesen jól érzem magam ott, nemsokára oda is költözöm.
2014. aug. 30. 10:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Ott előfordul olyan is hogy zuhanyzáskor körberakják magukat vödrökkel hogy a mellément vizet felfogja, majd később azzal a vízzel öntözik meg a virágokat. Közben a garázsban áll a Porsche. (legalábbis egyik ismerősöm elmondása szerint, hogy igaz e vagy sem azt nem tudom)

Egyébként egy részről pont azért gazdagok mert az utolsó fityinget is megfogják.

Viszont mivel elég sok olyan ember él ott akiknek úgymond "illik normálisan megjelenni" ezért az órára, öltönyre és autóra eléggé adnak. Rolex, Omega, Nomos, BMW, Audi, Mercedes, Porsche, Calvin Klein, Armani, Gucci és az ilyen márkák arrafelé eléggé megszokottak.

2014. szept. 1. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!