Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Most pontosan hogy is van...

Most pontosan hogy is van Japánban ez a bocsánatkérés?

Figyelt kérdés

Eléggé megszerettem a Japán kultúrát nem nem az animék végett ha valaki ezzel kezdené.

Eléggé belekavarodtam ebbe a dologba.

Sok helyen olvastam hogy Japán társadalomba szinte mindig mindenért bocsánatot kérnek és ezt próbálják lehetőleg mindig kihozni hogy egyik fél se legyen kényelmetlen helyzetbe.Erre elég sok példát olvastam.

Ez mennyire van így?Vagy ez inkább idősekbe van beleverődve? fiatalabb korosztály is ennyire komolyan venné? Vagy helyenként változó?

Előre köszönöm az okosításomat!

2014. júl. 31. 23:48
 1/1 Kuinagi válasza:
100%

A fiatalok is ugyanúgy bocsánatot kérnek mindenért, ezt valószínű mindegyikük csinálja! Az én párom japán, ő is mindenért bocsánatot kér, ezzel kerülve azokat a vitákat és helyzeteket amikre egyébként sor kerülne, pl egy apró félreértés miatt... Ők úgy vannak vele, hogy jobb békében egymás mellett élni mint folyamatosan vitatkozni mindenért. pl képzeld el ha valakinek megtaposod a cipőjét mondjuk a metrón, az 80%ban vagy anyázik vagy pofákat vág és közbe azt gondolja "na gyere aztán nyald le a lábnyomod" aztán ha olyan akkor kreál egy vitát neked...náluk ez elintéződik annyival hogy meghajolnak azt gomenasai, mindenki megy dolgára!

a neveltetésük illetve a temperamentumuk is más mint nekünk magyaroknak, ők általában higgadtak maradnak, míg mi mindenért a plafonon vagyunk. ezt a különbséget én is tapasztalom a kapcsolatunkban. de ha megszeretted japánt, szerintem ilyen apróságok egy idő után nem fognak feltűnni neked :)

2014. aug. 5. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!