Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » "Az asszony verve jó"!?

"Az asszony verve jó"!?

Figyelt kérdés

3.0

A környezetemben egyre több olyan nővel találkozok akiket a párjuk bántalmaz viszont, náluk ez ellentétes reakciót vált ki és ahelyett , hogy eltávolodnának az illetőtől még jobban ragaszkodnak hozzá, hogy valaki domináljon felettük.

Kérlek:

-Ha a kérdés ingerületet vált ki belőled a kérdező személye felé, azt privát üzenetben intézd

-Ha személyeskedni akarsz, akkor lapozz tovább

-Ha csak, azért jössz ide, hogy egy jót trollkodj kérlek távozz

-Egyéb kérdésekre is szívesen válaszolok,de csak is privátban.

2014. jún. 2. 22:24
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Figyelj ha ezek után se hagyta ott debóra a nő verő ,erőszakoló marcellt, akkor az kell , hogy jelentsen valamit! Legalább millióan ismerik a sztorit, tudják, hogy ki ő. Mégis miért nem áll ki a nyilvánosság elé mint bántalmazott és mondja el,hogy ő milyen rossz sorsú,hogy ezzel a marcellal van??? Hmm? Elárulom...Mert jó ez így neki! Esze ágában sincs elhagyni a gyökeret épp ellenkezőleg , ez igazolja azt az állításom ,hogy az a hamis eszményi kép ami rengeteg nő fejében megfogan igaz. Még pedig akármilyen ember is a párja,akármit is csinál(akár vele is), ő akkor is hozzá tartozik ,hozzá illő , ők összeillenek. Ennyi! Erről kár vitát folytatni, ez bizony tendencia a fiatalság körében!
2014. jún. 6. 17:04
 32/37 A kérdező kommentje:

ma 17:03

Jujj, nem érted igaz? A fiatalok párkapcsolatának (értsd: a mai(2014) 16-24 éves korosztály) körében még nem született erről tanulmány, ezért kár, olyan könyveket ajánlgatnod ami csak azokat az eseteket dolgozza fel ahol a bántalmazottak szakember segítségére szorultak vagy szakemberhez fordultak, egyébként is az más korosztály általánosságban illetve ha az én általam említett korosztály is szerepel benne annak csupán a legextrémebb esetei.

2014. jún. 6. 17:09
 33/37 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező,

van egy mondás, így szól.

"Aki hisz, annak minden bizonyíték, aki nem hisz, annak semmi nem az".

Elmondták már neked többször, köztük én is, mi a helyzet. Ajánlottunk érdemi vitát, nem fogadtad el. Ajánlottunk szakirodalmat, nem kellett. Megcáfolod a szakembert, és minden ellenkező véleményt.

Mi a búbánatért írtad ki a kérdésed kérdésként? Te nem kérdezel, állítasz. Mások állítása nem jó, demagóg, és kinevetnivaló badarság (a szmájlikból ítélve).

Te, ahogyan mindenki más, természetesen azt hiszel, amit szeretnél, hiszen a vélemény szabad.

Óva intelek attól, hogy a jövőben megalapozatlannak gúnyolj bármit, amiről könyvek százai szólnak, és ami emberek ezreinek a szakmája, pusztán annak alapján, amit te pár esetben láttál, és amit nem bírsz elképzelni. Azért, mert ez egyes embereket annyira rosszul fog érinteni, hogy komoly konfliktusokra számíthatsz.

Teljesen világos, hogy téged semmi nem érdekel az ellenkező oldalról, hiába állítod. nincs ezzel baj, csak akkor miért nem mondod meg?

Én ezennel törlöm a kérdést, és a 81%os válaszolót is erre bíztatom. Egy szakmát nem ilyen fórumokban kell elaprózni.

Szép napot neked!

2014. jún. 6. 17:53
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Marina!

Neked teljesen igazad van. Kommentelni akartam, de törlök.

2014. jún. 6. 17:55
 35/37 A kérdező kommentje:

Kedves marina

Van egy mondás ami így szól:

"Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább ne olvass. "

A csapból folyik már a szakirodalom ami a korábbi és más korosztályok eseteit dolgozza fel. Ezzel szemben nem hiszem ,hogy jelent meg olyan tanulmány ami a mai(2014) 16-24 éves korosztály párkapcsolati problémáit vesézi konkrétabban értve az ilyen eseteket , maximum egy-egy rövid cikk szakemberektől melyek csak keresgélnek a témában ,alátámasztott esetekkel nem tudnak érvelni, ezzel szemben élő példa is mutatja,hogy egy fiú és egy lány egyenrangú kapcsolatában a bántalmazott fél is lehet bántalmazó illetve az előző válaszomban leírtak igazak lehetnek rájuk. Mi az, hogy ellenkező oldal? Elbeszélünk egymás mellett , én nem cáfoltam az állításod , csak olyan kontextusba tettem ami a korosztályok között tesz különbséget. Ezek szerint te nem akarod ésszerű érvekkel megtárgyalni az én témámat. Egy egyszerű kérdést , ami észérvekkel megvitatható nem kell szakmai szinten tárgyalni, hisz mint már leírtam, nem nagyon születtek a konkrét témában tanulmányok.

2014. jún. 6. 21:05
 36/37 anonim ***** válasza:
51%
"Akik méltatlanul bánnak, a nőkkel azok kapják tőlük a legtöbb gyöngédséget. A nők született gyávák és zsarnokok és azokkal a legkomiszabbak, akik a legalázatosabban viselkednek velük." William Makepeace Thackeray
2014. jún. 20. 13:21
 37/37 anonim ***** válasza:

Jó, a Thackeray mondás (Hiúság vásárából van) kicsit erős általánosítás, de finoman szólva nem alaptalan.

Igazából alacsony önértékelésű, vagy buta nők, vagy olyanok, akik valami hülye kényszer miatt föl akarják áldozni magukat, hogy megváltsák a másikat... Na ilyenekre mindenképpen igaz!

2014. jún. 20. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!