Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » "Az asszony verve jó"!?

"Az asszony verve jó"!?

Figyelt kérdés

3.0

A környezetemben egyre több olyan nővel találkozok akiket a párjuk bántalmaz viszont, náluk ez ellentétes reakciót vált ki és ahelyett , hogy eltávolodnának az illetőtől még jobban ragaszkodnak hozzá, hogy valaki domináljon felettük.

Kérlek:

-Ha a kérdés ingerületet vált ki belőled a kérdező személye felé, azt privát üzenetben intézd

-Ha személyeskedni akarsz, akkor lapozz tovább

-Ha csak, azért jössz ide, hogy egy jót trollkodj kérlek távozz

-Egyéb kérdésekre is szívesen válaszolok,de csak is privátban.

2014. jún. 2. 22:24
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
de ,hogy utolsó téged is igazoljalak, igen igazad van nem tagadtam ,hogy nem léteznek a szakkönyvekben leírtak szerinti esetek + szakemberek által elismert tények, de a fiatalok körében egyre inkább ez a standard, ez egy új fajta felfogás lehet, ahol véleményem szerint annyira összeillőnek érzi magát a nő a férfival,hogy tényleg még a verést is elnézi és normálisnak tekinti mint a kapcsolatuk része. Egyébként nem értem, miért kell itt a jelzőkkel dobálózni mikor nem is ismersz, ha az előbbieket rám akartad szórni.
2014. jún. 4. 19:06
 22/37 anonim válasza:
78%
Hát pedig bizony hogy az első válaszolónak van igaza, de fullosan.
2014. jún. 4. 19:48
 23/37 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, ne haragudj, ha személyes támadás volt a kommentem (beismerem, hogy elgurult a pirula a szövegedtől, és tényleg nem stílusom, szóval bocs).

Viszont amit leírok, tény. Te ellenkezhetsz, cáfolhatod, de attól még tény marad, amit nekem az élet több százszor igazolt. És nem csak nekem, ahogy látom.

2014. jún. 4. 20:03
 24/37 anonim ***** válasza:
82%

Most azt írod, neki is igaza lehet,meg neked is.

Látod, visszakozol az álláspontodból.

Amikor a kommentelő (a szoc munkás) megírta az elsső kommentet, akkor azt reagáltad rá, hogy demagóg és nem bizonyított. Tehát úgy ahogy van hülyeségnek állítottad be, ami azért erős volt, és messze nem egyezik azzal, amit most mondasz: hogy mindkettőtöknek igaza lehet.

Na mindegy, a lényeg, hogy meg kell értened, hogy kívülállóként az ilyen helyzeteket nem kell és nem is lehet megérteni, értelmezni.

Ha egy pszichére ekkora nyomás nehezedik, ekkora stressz, akkor az értelmetlen, jogtalan történéseknek értelmet akar találni. Miért? Azért, mert ez megóvja az összeomlástól. Önvédelmi mechanizmus. Értelmet és emberit keresni az értelmetlen, embertelen dolgokban.

Nekem egy nagynéném volt, akit a második férje vert, ő például mindig azzal mentegette a férjét, hogy jól teszi, hogy veri, mert belőle csak így lesz jó asszony. Totál érthetetlen, nem? De ezeket nem azért mondta, mert így gondolta, hanem mert A) a férje ezt adta a szájába/ezt mondta neki veréskor B) így tudta pszichésen túlélni a veréseket.

Az meg hogy miért nem lép ki rögtön a nő egy ilyen kapcsolatból - könnyű kérdés. Egy ilyen kapcsolatban szerelem van jelen, kötődés, ragaszkodás, megszokás, amiket hirtelen megráz az erőszak. De attól ezek a dolgok, érzések nem múlnak el. Vagy nem azonnal.

Kívülállóként könnyű megmondani mit tennél, de közel sem biztos, hogy pszichésen olyan kemény vagy, ahogy gondolod. vannak törékenyebbek, vannak masszívabbak. És a puding próbája az evés, csak sajna mikor megetted, már késő.

2014. jún. 4. 20:16
 25/37 A kérdező kommentje:

marina9:

idézek neked valamit mielőtt válaszolnék a kérdésedre:

"Kérlek:

-Ha a kérdés ingerületet vált ki belőled a kérdező személye felé, azt privát üzenetben intézd

-Ha személyeskedni akarsz, akkor lapozz tovább

-Ha csak, azért jössz ide, hogy egy jót trollkodj kérlek távozz

-Egyéb kérdésekre is szívesen válaszolok,de csak is privátban."

2014. jún. 4. 23:00
 26/37 anonim ***** válasza:
82%

És most ez rám vonatkozik, vagy őrá?

Látod, ő már bocsánatot is kért, amiért kiakadt, arra semmit nem reagálsz, nem fogadod el.

Én meg nem gondolnám, hogy valamelyiket is megszegtem.

Tényleg érdekel a téma és szívesen megbeszélem veled, mizujs ebben az ügyben.

2014. jún. 5. 08:48
 27/37 A kérdező kommentje:

Na sziasztok bocsi , hogy nem volt időm válaszolni , most azonban mindenkit készülök valamilyen szinten megcáfolni egy szép kis történettel ami igazolja azt az új trendet a fiatalok körében amit leírtam már valamelyik kérdésem alatt , még pedig ,hogy a csaj akkor is kitart a srác mellett, ha az veri és megcsalja és a csaj még büszke is rá, sőt teljes mértékben kiáll mellette, mert olyan összeillőnek érzi magát a sráccal.

A következő történet szereplőit nem ismerem személyesen,de biztos forrásból vannak az infók:

debóra és marcell. Gondolom ismeritek a sztorit.

marcell feltehetően megerőszakolt egy vak lányt, majd megfenyegette, hogy ne merje elmondani senkinek különben rossz vége lesz. marcell barátnője debóra is többször megtámadta a vak lányt, ő is hasonlókkal fenyegette meg.Egyszer kísérletet is tett arra, hogy kicsalja a koleszból és az utcán, félreeső helyen bántalmazza a vak lányt.

Információim szerint marcell debórát is többször bántalmazta már debóra mégis kitart mellette rendületlenül.

NA ! Csak , hogy egy ismert példát említsek,ahogy a divat trendek is változnak , úgy a bántalmazott nők trendje is változik...

2014. jún. 6. 16:16
 28/37 anonim ***** válasza:
Elég szomorú, ha ez neked nem több trendnél. A sztorin kívül (amit a blikk és társai írtak meg) tudsz valamit Debóráról? Ugye, hogy nem? Akkor nem is állíthatod biztosan, hogy ez nem felel meg a fenn leírtaknak. Lehet a csávó drogfüggésben tartja a lányt, vagy egyéb módon terrorizálja őt, vagy a családját. Honnan tudnánk? Az tuti, hogy Debóra is egy megnyomorított lány. Nem foghatod fel úgy, hogy büszkén, a mellét verve jár kel a világban, hogy őt verik.
2014. jún. 6. 16:33
 29/37 A kérdező kommentje:
Én nem a blikkben olvastam a hírt , hanem biztos infóm van ismerősöm ismerőse által, és igen kimerem jelenteni , hogy a fiatalok körében ez lett a trendi a lányok körében. Megfélemlített nő? Aki egy VAK lányt félemlít meg ??? Az év vicce. Ugye ezt te se gondoltad komolyan?:) Itt az élő és mindenki számára megismerhető példa ami igazolja állításom...
2014. jún. 6. 16:53
 30/37 anonim ***** válasza:

Igen, egy megfélemlített ember, aki másokat félemlít meg. Mert arra van "nevelve", hogy a bántalmazója az "úr" és amit ő mond, kér és csinál, az a helyes. És csak az.

Ha tényleg érdekel a téma, tudok olvasnivalót ajánlani ennek okairól és hátteréről.

2014. jún. 6. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!