Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogy a "magyarok pesszimisták"...

Hogy a "magyarok pesszimisták", azt csak a felnőttekre értik?

Figyelt kérdés
Mert így a fiatalok körében abszolúte nem tapasztalok ilyesmit.Én vagyok egyedül pesszimista a környezetemben..
2009. dec. 12. 13:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolod, hogy az optimizmus egyenlő a naivsággal?
2009. dec. 12. 15:36
 12/22 anonim ***** válasza:

Most ez marha jó hogy beírt ide egy csomó huszonévas arc, hogy ő húde pesszimista, csak az az egyik, hogy a huszonéves az már nem gyerek, szóval ez nem bizonyíték arra, hogy már a nem-.felnőttek is pesszimisták.

Kettő, ez már személyes vélemény: én egyáltalán nem vagyok pesszmista, pedig nagyon szegény családból vagyok, és így is sok mindent sikerült elérnem az életben, persze volt amit nem, de ez nem ok arra, hogy feketének lássam azt, ami nem az. Minden nem sikerülhet. Az idő az embert realistává teszi, sok mindenből kiábrándul - de ezt nem nevezném pesszimizmusnak.

ÉS s azt sem tartom kizártnak, hogy sok ember egyszerűen csalódott, kiábrándult, vagy megingott a hite valamiben (lehet az akármi) - és összekeverik a pesszimizmussal, de esztem nem ugyanaz.

2009. dec. 12. 16:17
 13/22 Zümy válasza:
pesszimista :S:D 13/L
2009. dec. 12. 17:23
 14/22 anonim ***** válasza:

ma 15:36

Igen.

2009. dec. 12. 17:48
 15/22 anonim ***** válasza:

ma 17:48

14:45 és 15:36 vagyok.

Estem már pofára életemben, nem is kicsit, nem is egyszer, ennek ellenére optimista maradtam. Nem tudom egyszerűen ilyen vagyok. De nem gonolom, hogy naiv lennék. Van ennél egy sokkal nagyobb hibám.

De igazad van, vannak ilyen emberek is.

De Én személy szerint nem tartozom közéjük. Úgy érzem.

2009. dec. 12. 17:56
 16/22 anonim ***** válasza:

Manapság az úgymond optimisták összetévesztik a pesszimistákat a realistákkal, mert ugye a valóságban több a rossz dolog mint a jó, és ha valaki reálisan gondolkodik, az egyértelműen többségben a rosszat látja.

A magyarok között egyaránt vannak optimisták, pesszimisták és realisták. A gyerekek között is.

(15/F realista)

2009. dec. 12. 22:11
 17/22 anonim ***** válasza:

az bennszulott angol tanarom szerint a magyarok

atlagban pesszimistak, de nem az osszes. Szerinte csak tul "oszintek", hamar megnyilnak. Pl. ha megkerdezed udvariassagbol " hogy vagy?" altalaban egy jo hosszu panaszt kapsz valasznak. :D

Rank azt mondja, mi vagyunk a legpesszimistabb osztalya, pedig egesz orat vegig nevetjuk. xD

2009. dec. 12. 23:09
 18/22 anonim ***** válasza:
a nevelo hibas, vagy lemaradt. xD bocs
2009. dec. 12. 23:10
 19/22 anonim ***** válasza:

Én nem pesszimistának nevezném, inkább tisztán látásnak vagy mifene. :D

Lehet negatívan hangzik, amit sokszor gondolok, mondok, de mindig nekem van igazam. :(

2009. dec. 13. 09:28
 20/22 anonim ***** válasza:
Sajnos a magyarokat is tudatosan tették pesszimistává. Amelyik országot el akarják foglalni, ott igyekeznek mindenkit lelki nyomorba taszítani. Úgy látszik, Magyarországon ez a lelki válság sajnos igen sikeres volt...
2010. júl. 21. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!