Miért pesszimisták a magyarok?
népszokás már.
amúgy változó, hogy miben pesszimisták.
én pl nagyom optimista vagyok a céljaimmal kapcsolatban a legtöbbször.
sok embernél a siker hiánya előbb-utóbb letöri a lelkesedést és az optimizmust. amúúgy a történelem. Engem mindig bántott, hogy minden töri anyagban ami a magyarokról szólt, többségében az szerepelt, hogy vesztettünk, lehangoló volt. Gyerekként sokat agyaltam, hogy mi lett volna ha...
Ezért szerettem az Egri csillagokat, vagy a Mátyás korszakot meg a történeteket.
Miért? Például mert nálunk szinte népszokássá vált a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás.
Ha más népek, nemzetek tudják egymást segíteni, mi magyarok miért csak akkor érezzük jól magunkat, ha belerúghatunk valakibe? Pedig sokkal jobban járnánk, ha inkább mi is azért fognánk össze, hogy haladjon az a szekér! Talán nem azt kellene nézni, hogy miért rossz az, amit a másik mond, hanem megtalálni benne azt ami jó, és felhasználni, még jobbá tenni, továbbfejleszteni - nem pedig megfúrni, csak azért mert a MÁSIK találta ki, tehát csak rossz lehet...
Persze nyilván lehet még sok egyéb ok is, én így hirtelen ezt látom az egyik alapvető oknak...
Pedro
Nem pesszimisták, inkább realisták, hiába éled bele magad valamibe, sokkal rosszabb, ha utána nem történik meg, mintha bele sem élted volna magad.
Ez a baj a fidesszel is, mindenki elhitte, hogy javít az ország állapotán, de még gőgösebb, lekezelőbb és kevésbé hozzáértő, mint az MSZP
"mi magyarok miért csak akkor érezzük jól magunkat, ha belerúghatunk valakibe?"
Használj egyes számot Pedro. Te jobban érzed magad ettől. de másokra szerencsére ez nem jellemző.
"Használj egyes számot Pedro. Te jobban érzed magad ettől. de másokra szerencsére ez nem jellemző."
- Amint látom, rád sem, ugye? :-D
Pedro
Pedrónak igaz van.
Csak annyit hozzá, hogy a történelmet meghamisítani nem illik de lehet. Nekem mivel erdélyi vagyok román törit is tanítottak anno. Sikertörténetek sorozata amit tanítottak nekünk .Mindent átmagyaráztak kicsi sikereket felnagyítottak nagy bukásokat kifelejtettek, átneveztek ,kifényeztek csúsztattak benne. A valósághoz nem sok köze volt az egésznek de arra viszont nagyon jó nekik , hogy megteremtsék a nemzeti kohéziót és a szolidaritást.Mint ahogy az a 4 tv-jük ami 24 órában nyomja a román népzenét amire vevők mert érzik és tudják , hogy az az övék és azok ők ,kicsitől nagyjáig fiataltól öregig.
A magyarok ellenben mit csinálnak? Népzene? - fúj az gáz.
Helyette kikopott popzene -az igen az sláger.Sehol nincs ez. Csak itt.Az sincs sehol ,hogy románnak hívja határain kívül született nemzettársát .
Azt a luxust nem engedheti meg magának Európa, hogy egységes és összetartó nemzet legyen a magyar .össze kell őket ugrasztani , mert miután meg lettek csonkítva a gazdaságuk le lett szabályozva , ki lettek szolgáltatva csak akkor veszélytelen ez a vad ázsiai népség ha saját magát nyövi.
És mi manipulálhatóak vagyunk itt is csak fújjolunk egymásra csal azért mert ő egyes részlekérdésekben másképp
látja a megoldást, vagy csak azért mert nem is lát megoldást csak jobbos vagy balos érzelmű,hogy mi köze az érzelmeknek a párhovatartozáshoz soha nem fogom megérteni:)De amikor szereti valaki a pártját és utálja valaki a másik magyart mert ő nem azt a pártot szereti amelyiket ő...na ennél lejjebb már nem lehet csúszni.
Amikor minden logikus érv , magyarázat nem hangzik el csak az egyikre rámondjuk , hogy szeretem a másikra pedig (és nincs átmenet) utálom, az minden normalitást nélkülöz
és ezt nem csak a pártokra értem.
Ahhoz , hogy felemelkedjen egy nemzet sokkal reálisabban kellene lássa saját magát , képességeit, lehetőségeit és ezáltal jobban kellene szeresse , becsülje és tisztelje saját magát.Meg kellene lássa az ellenfelében is a testvért elég legyőzni, nem muszáj megsemmisíteni és akit legyőznek emelt fővel tudjon gratulálni a győztesnek addig amíg revansot nem tud venni rajta.
Egyébként én optimista vagyok.Azt hiszem másképp nincs is értelme ennek a földi létnek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!