Komolyan kivágnak egy 40 éves fenyőt, csak azért, hogy 1 hónapig nézegessük?
"Karácsonyfává lenni a legszebb, ami történhet egy fenyővel. Debrecennek egy bácsi adja a 40 éves fáját, mert nem fér el az udvarban. Mindenképp ki kell vágni, csak mielőtt feldolgoznák, kiállítják. "
Erről meg annyit, hogy a karácsonyt az ember találta ki, szerintem a fenyőt egyáltalán nem érdekli, hogy ráaggatnak egy rakás villogó izét meg színes csíkot és kirakják egy nagy placc közepére ahol rengeteg ki lény megy oda és megbámulja... nem tudom, ez mennyire jó neki, meg kéne kérdezni...
Amőgy meg az "udvar" fogalmát sem ismeri a fenyő, évmilliók óta ahhoz alkalmazkodott, hogy nőjőn, amerre csak tud, nem tehet róla, hogy egy olyan területre került, ahonnan nem tud elmozdulni és amit ezek a furcsa lények kiválasztottak "magántulajdonnak".
Attól semmi baja nem lesz, hoyg nézegetjük. Ugyanolyan jó gerenda, vagy deszka lesz belőle.
(attól függ, milyen fajta)
Úgyis szárítani kell feldolgozás előtt.
Azért ültetik a fenyőerdőt, hogy majd kitermeljék.
Nálatok miből van az asztal?
A műfenyőnek csak dekorációs értéke van. De a hal, a fenyőfa, az alma, dió, az ünnepi azstalra levágott állat áldozat. Áldozás, az ünnepen. Aki nem hisz benne, nyilván nem ünnepli, és áldozatot sem mutat be. A karácsony lényege nem az, hoyg bevásárolunk!
És nem szeretnék ünnepek nélkül élni. A fenyőnek tényleg semmi baja nem lezs attól, hoyg egy darabig itt áll, afűrésztelep előtt. Az otthoni fenyő meg ugyan az, mint a rózsa, amit nagyapám sírjár avittem. Vagy vigyek műanyagot?
Azért kell élőt vinnem, hoyg elhervadjon, ahogy az élet is elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!