A magyar ember miért vesz mindent olyan komolyan?
Szerintem azért is mert az olaszok sokkal jobban élnek mint mi. Bár a déli országok genetikailag is temperamentumosabbak, lazábbak mint a magyarok.
Egyébként én nem mondanám, hogy a magyarok komolyan veszik az életet:
-mennyi nem kívánt terhesség van
-a munkanélküléséget se veszik nagyon komolyan sokan
=>inkább azt mondom, hogy a magyarok pesszimisták és nezebben élik meg a rossz(abb) dolgokat mint a többi nemzet. Persze van kivétel is.
Részben a bolsevizmus a felelős érte, gondoljatok bele (nagyrészt fiatalok járnak az oldalra akik akkor még nem éltek), hogy minden lépésedet besúgók figyelik, ha elszólod magad lecsuknak, akár a házastársad is lehet kém (volt ilyen), a mostani rendőri igazoltatások is ebből az időből vannak, nyugati demokráciában, nincs olyan, hogy megállít a rendőr minden második autóst, az zaklatásnak minősül, csak akkor teheti, ha gyanús vagy.
Másrészt meg ilyen a temperamentumunk is. A felnövekvő generációk változtathatnak rajta, bár az ország helyzete mind gazdaságilag, mind társadalmilag vagy kulturálisan is siralmas. Elárulom dübörög a gazdaság a morálhoz képest.
hát szerintem az olaszok nem élnek jobban mint mi, pláne délen nem.
Ezt nevelte belénk a kommunizmus sajnos. Meg az iskolai rendszer, gondold végig, megkérdeznek hogy megy suli? Hát kínlodunk, mert a matek az csak hármas- és rossz tanuló a gyerek, hiába ötös mondjuk töriből, magyarból. Nálunk egy számít a kitűnő bizonyítvány. Nem beszélve arról milyen felháborodás volt, mikor eltörölték vagy akarták a tesi osztályzást. Könyörgöm most miért kell osztályozni például készségtágyakat. Én élatamben egyszer készítettem el egy rajzot és kettest kaptam rá. Soha többé ceruzát nem vettem a kezembe (hozzáteszem, persze mindig megkaptam az ötöst, mert rosszul nézett volna ki a bizonyítváníom, minden ötös, rajz kettes)Mi értelme van ennek?
Nem tudom Olaszországban milyen az oktatás, de Angliában soha nem osztályozzák a gyerekeket, csak felmérőket írnak, hogy mely irányba tereljék őket a pályaválasztásnál. És jól boldogulnak ebben a rendszerben.
Úgyhogy ez általános iskola első osztályában kezdődik. És beléneveleik a gyerekekbe a stresszt meg a maximalizációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!